Održano takmičenje „Liga malih šampiona“ u Lebanu

Opština Lebane priključila se ove godine projektu Sportskog saveza Srbije pod nazivom „Liga malih šampiona“ i organizovala takmičenje predškolaca u dve discipline. Ovim nacionalnim projektom obuhvaćena su deca uzrasta od 5 – 7 godina (predškolski uzrast) sa ciljem podsticanja bio-psiho-socijalnog razvoja deteta, dok bi sam rezultat bio u trećem planu. Lokalno takmičenje je realizovano u saradnji sa Savezom za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije, Sportskim savezom Srbije, Sportskim savezom opštine Lebane i uz podršku Ministarstva sporta.

Deca su se prethodnih meseci pripremala vežbajući u svojim predškolskim ustanovama sa vaspitačima, kao i sa trenerima obučenim za ovo takmičenje, a današnji pobednici učestvovaće i na državnom takmičenju u Beogradu septembra meseca. Učestvovalo je osamdesetak mališana u disciplinama: Budi brz i spretan, štafetni motorički poligon sa preprekama (ekipa od pet devojčica i pet dečaka), te štafetnoj trci (takođe ekipa od pet devojčica i pet dečaka). Takmičenju su prisustvovali gosti ispred Sportskog saveza Srbije Dragan Šešum, predstavnici Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Goran Vještica i Goran Perić. Zamenik predsednika opštine Lebane Goran Lazarević ističe da je važno podsticati decu da se bave sportom:

„Ono na šta smo kao jedno mesto ponosni je Školica sporta koja okuplja više od 50 dece uzrasta od četiri godine pa naviše. Pravac kojem težimo je da nam deca budu spretna, zdrava, da se pravilno razvijaju i upravo se zbog toga nadam da danas među ovom decom ima i budućih šampiona u nekom sportu“.

IS/LJS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*