Održano predavanje o Edgaru Alanu Pou

U organizaciji leskovačke Narodne biblioteke dr Ana Kocić Stanković, vanredni profesor na Departmanu za anglistiku Filozofskog fakulteta u Nišu održala je predavanje na temu „Edgar Alan Po i umetnost pisane reči“.

„Ja sam osmislila ovakvo predavanje o piscu koji je deo kurikuluma srednjih škola i fakulteta, ali je izuzetno popularan među mladima. Vrlo je značajno da imamo klasike svetske književnosti i da na taj način obrazujemo mlade ljude i na taj način i dalje produbljujemo njihovu ljubav prema knjizi“ rekla je dr Ana Kocić Stanković i dodala da je cilj ovakvih tribina da se prvenstveno mladoj publici, pre svega srednješkolcima približi delo značajnog američkog i svetskog pisca.

„Želimo da im ukažemo na to da uvek možemo da uspostavimo veze i onih koji su se ostvarili u dalekoj prošlosti i našeg savremenog trenutka. Ja govorim i o stilu Edgara Alana Poa i o tome kakve odjeke njegova dela imaju u savremenoj kulturi. Pouzdano znam da se radi o pisci koji je često omiljeni pisac među našim studentima, zato što je on pionir horora, gotike i detektivske priče. On uvek pobuđuje interesovanje i svojom briljantnom životnom pričom.“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*