Obeležen dan vlasotinačke biblioteke

Vlasotinačka biblioteka “Desanka Maksimović” obeležila je Dan biblioteke, 111 godina postojanja. Tokom protekle godine biblioteka je realizovala 39 sadržaja, imala je 2.263 člana, pozajmljeno je 7.090 knjiga. Nabavljeno je novih 3.335 naslova tako je čitaocima dostupno 71.170 knjiga na čitanje.

  • Veći deo tih novih naslova dobili smo od prijatelja, kroz poklone i donacije. To nas i uverava da smo na dobrom putu, odnosno da je vaša podrška najbolja potvrda našeg rada, ali i namere da i na dalje zajedno damo još veći doprinos kulturnom životu našeg Vlasotinca. Prošle godine pripremili smo i štampali 15 naslova, čiji su autori Vlasotinčani, ili onih koji za temu imaju Vlasotince – rekao je između ostalog direktor vlasotinačke biblioteke Srba Takić, pozdravljajući prisutne.

Tradicionalno, i ove godine podeljene su zahvalnice za pomoć u obnovi knjižnog fonda, za medijsko predstavljanje i jačanje ugleda biblioteke, za nesebičnu saradnju i pomoć u radu proglašeni su i najaktivniji čitaoci. U kategoriji mlađih, najviše knjiga zadužio je i pročitao Petar Lepojević, čak 141, a u kategoriji starijih najaktivnija je bila Bojana Stojiljković.

Ove godine biblioteka je skromnije nego obično obeležila svoj dan, jedan od razloga je i renoviranje galerije ove ustanove. Biblioteka je od Ministarstva kulture dobila 600.000 dinara za realizaciju projekta “Digitalizacija Zavičajnog fonda”.

VS/LJS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*