NUNS O NOVOJ NAŠOJ REČI

Pet godina leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč

Leskovački nedeljnik Nova Naša reč obeležava pet godina od izdanja prvog broja.

“Ovo i jeste bukvalno avantura i grčevito nastojanje da grad ima pisani trag koji će, generacijama posle nas, biti svedočanstvo, dokaz, a možda i pouka, šta se radilo i kako se živelo u Leskovcu ovih godina” , navodi se u uredničkom uvodniku  koji potpisuje redakcija u najnovijem broju Nove Naše reči.

U Novoj Našoj reči kažu da su pre pet godina počeli, bukvalno, po „oruk“ sistemu.

„U početku nismo znali ni kako ćemo da platimo štampanje novina, honorari su bili tema za tamo negde, posle ko zna koliko brojeva. Da li da se sećamo kako su nas sve minirali, sprečavali, sputavali? Ne želimo, neka im je svima na čast, život je previše kratak da bi smo se bavili banalnim stvarima, banalnim ljudima i banalnim pokušajima“, piše redakcija u svom obraćanju čitaocima i široj javnosti.

„Nova Naša reče je jedan od veoma retkih štampanih medija u Srbiji, i medija uopšte, čiji osnivač je nevladina organizacija“, navodi se u saopštenju redakcije i dodaje da „mediji civilnog sektora imaju posebnu odgovornost i obavezu u promociji  pouzdanog, profesionalnog i  novinarstva odgovornog pred javnošću“.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*