Nove kuće za višečlane porodice u Medveđi

MEDVEĐA

Povodom Godine solidarnosti i saradnje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom, opštinom Medveđa i humanitarnom emisijom „Kuća od srca“, pokrenulo je akciju izgradnje novih kuća za porodice sa više dece koje žive u teškim uslovima u Opštini Medveđa. To je bio povod da se sastanu ministar Zoran Đorđević, episkop niški Arsenije, predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić i autor emisije „Kuća od srca“ Žarko Lazić. Na sastanku je dogovoreno da Pravoslavna Eparhija Niška otvori poseban žiro račun na koji bi svi ljudi velikog srca mogli da daju svoj doprinos u ovom humanom činu.
Ministar Zoran Đorđević kaže da je cilj ove akcije da se građanima Medveđe omogući da ostanu da žive u svom mestu sa svojim porodicama, kao i da se na ovaj način podstakne i razvoj tog kraja Srbije.
-Prva u nizu, od onih kojima smo uručili ključeve nove kuće u Medveđi i time im obezbedili adekvatne uslove za život, je dvanaestočlana porodica iz Retkocera. Nadam se da ćemo na ovakav način uspeti da obradujemo još najmanje deset porodica, kojima je to najneophodnije. Siguran sam da ćemo i u drugim mestima u našoj zemlji pokrenuti slične akcije, odnosno omogućiti građanima najbolje uslove da žive i rade u Srbiji. Mi drugu zemlju nemamo, zato našu moramo da čuvamo i razvijamo svakim danom sve više.-

IS

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*