NNR: Šta protesti znače za mlade a šta za političare?

LESKOVAC

Najnoviji broj Nove Naše reči bavi se protestima koji su nakon predsedničkih izbora organizovani širom naše zemlje, a u manjem obimu i u Leskovcu. Nova Naša reč je pitala učesnike protestnih šetnji zbog čega protestvuju i čime su nezadovoljni, a svoj stav o protestima izneli su i predstavnici političkih stranaka, kao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

I nakon 18 godina bez odgovora ostalo je pitanje zašto su NATO snage bombardovale putnički voz u Grdeličkoj klisuri, kada je poginulo najmanje 15 civila. I ove godine u spomen na žrtve položeni su venci i održan komemorativni skup, o čemu izveštava Nova Naša reč.

Načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković uručio je na svečanoj ceremoniji 67 značaka vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok za oružjem u generaciji mart, jun i septembar 2016, dok im je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio zahvalince otadžbine. Regionalni centar Niš uputio je najviše vojnika na dobrovoljno služenje vojnog roka, a u Jablaničkom okrugu interesovanje mladih ljudi uvek je veliko, rečeno je ovom prilikom.

 

Na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu održana je manifestacija „Otvorena vrata“, kada je oko 300 učenika završnih godina iz četiri okruga imalo priliku da se upozna sa tim šta ova škola nudi. Trenutno je aktuelan upis u novu školsku godinu, i uvođenje novog strukovnog programa iz oblasti infromacionih tehnologija, na kome će biti upisano 66 studenata.

Povodom Svetskog dana zdravlja Zavod za javno zdravlje Leskovac najavio je celogodišnju kampanju u borbi protiv depresije. Sve o tome kako prevenirati ovu sve rasprostranjeniju bolest, kako je lečiti, kako pomoći depresivnim pacijentima, u čemu treba da učestvuju zdravstvene ustanove ali i porodica, kao i sve o rasprostranjenoj pojavi depresije kod dece, čitaoci mogu više pročitati u najnovijem broju Nove Naše reči.

Nova Naša reč piše o tome kako je u Leskovcu obeležen Svetski dan Roma, 8. april, kojim manifetsacijama je propraćen, i šta je ovom prilikom rečeno o položaju i problemima romske zajednice.

U susret velikom prazniku, Uskrsu, održano je niz manifestacija, uskršnja kolonija u LKC-u, izložba dečjih radova na temu Uskrsa, kao i izložba Saveza slepih i dnevnog boravka Duga, o čemu izveštava Nova Naša reč.

Nova Naša reč piše o aktuelnim dešavanima u kulturi i obrazovanju: Hemijska škola obeležila  Dan škole, strip „Vekovnici“ imao sopstvenu izložbu u Laktašima u BiH, održano takmičenje u radio gonometriji i drugo. Proteklu nedelju obeležila su i brojna sportska dešavanja, o kojima Nova Naša reč izveštava: o uspesima plivača i prijemu koji im je priredio gradonačelnik, poseti Saše Danilovića u Leskovcu, kao i o dešavanjima u košarci i fudbalu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*