Napravljena pljeskavica od 66 kilograma na leskovačkoj Roštiljijadi

 

LESKOVAC

Majstori roštilja iz leskovačkog restorana „Koliba“ večeras su obotili sopstveni prošlogodišnji rekord u veličini pljeskavice koju su napravili i ispekli na leskovačkoj Roštiljijadi.

Pljeskavicu od 66 kilograma i 100 grama mesa, prečnika 190 santimetra napravili su i ispekli Predrag Lazarević I Nikola Djordjević.

„Veliku pljeskavicu već spremamo nekoliko godina i imamo iskustvo, ovo je treći put da učestvujemo na ovom takmičenju”, rekao je Lazarević.

“ Ranije greške, koje smo pravili, smo izbacili. Trudimo se i uspeli smo da postavimo novi rekord”, dodao je Lazarević koji kaže I da je “ekipa stara, nepromenjena”.

Po njegovim rečima najkritičniji momenti u spremanju rekordne pljeskavice su temperatura, odnosno podešavanje temperature kako pljeskavica ne bi u prvom delu izgorela, kao i samo okretanje, jer se dešava da, ako nije dobro pripremljeno, pljeskavica „pukne, objašnjava Lazarević.

Ispečenu najveću pljeskavicu na svetu su majstori I njihovi pomoćnici podelili deci I gradjanima koji su sve vreme pratili ovaj atraktivni dogadjaj koji je, zapravo, glavno obeležje svih dosadašnjih Roštiljijada.

Ova pljeskavica se priprema u okviru Memorijala “Novica Stanković-Šaponja” , leskovačkog majstora roštilja koji je poginuo u ratu na Kosovu I Metohiji.

Takmičenje je pratila temperamentna muzika trubača iz orkestra Elvisa Bajramovića.

Prošlogodišnja pljeskavica-rekorderka je napravljebna od 65 kilograma mesa, prečnik je pre pečenja bio 191 cm, a debljina 2,6 centimetra

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*