Najbolji fudbaler među sudijama

Pravi fudbalski raritet je 26-godišnji Nikola Stojiljković Koke, koji je na fudbalskom terenu više od 15 godina. Do današnjih dana promenio je više klubova i fudbalskih sredina, tako da je teško i nabrojiti sve klubove čije je dres oblačio i nosio. Potrčao je za fudbalskom loptom sa 11 godina u selekciji petlića i pionira „Vlasine“, da bi potom prešao u kadetsku ekipu leskovačku „Dubočice“, a zatim odlazi u Mrštane u omladinsku selekciju „Moravca Orion“, gde je povremeno igrao i za seniorski sastav tadašnjeg srpskoligaša. Iz Mrštana put ga vodi kući u Orašje i igra za ekipu „Budućnosti“ koja je tada bila u zonaškom stepenu takmičenja. Ni tu se nije zadržao predugo i pristupa leskovačkoj „Dubočici“, koju je u to vreme trenirao pokojni Milun Pejić, pod čijim su rukovodstvom bili prvaci i izborili srpskoligaški status. Nemirni duh ga potom vodi u „Vlasinu“ gde je načinio prve fudbalske korake, a Rosuljci te godine kao šampioni zone „Jug” prelaze u viši rang, Srpsku ligu „Istok”. Zbog pandemije Kovida-19 prekinuta je prvenstvena sezona, i onda se Koke u prelaznom roku vraća na Dubravu u Orašju i u dresu zonaša „Budućnosti“ ostaje jednu sezonu. U međuvremenu odlazi u Vladičin Han u redove tamošnjeg zonaša „Morave“, gde je bio samo jednu polusezonu. U to vreme čvršće se prihvata i uzima sudijsku pištaljku sa namerom da se bavi i sudijskim poslom. Kako nije mogao da kao fudbaler zonaške ekipe igra i ima pravo da bude arbitar u istom stepenu takmičenja, Koke se opet vraća u porodični dom u Orašje, gde inače i živi. I ponovo postaje član ekipe „Budućnosti“ člana Jablaničke okružne lige, gde postaje oslonac ekipe u jesenjoj sezoni i njen prvi strelac. U ovozimskom prelaznom roku postao je član vodećeg „Jedinstva“ iz Grdelice, člana Jablaničke okružne lige.

– Igrao sam za više klubova iz našeg okruženja, a oprobao sam se na kratko i van granica naše zemlje. U prolećnoj sezoni nosiću dres grdeličkog „Jedinstva“ koje je odlično organizovano i vode ga izuzetno ambiciozni ljudi. I to sve sa željom i nadom da se osvoji šampionska titula i da se u Grdelici naredne sezone igraju i gledaju zonaške utakmice. Mislim da imamo kredibilan igrački potencijal koji može prvi da prođe kroz cilj, jer se u pripremnom periodu radi veoma ozbiljno i stručno pod rukovodstvom trenera Igora Đokića.

NNR: Koliko godina kao fudbaler u rukama imaš i sudijsku pištaljku?

– Nije nešto predugo, ali prošao sam put koji je i predviđen propisima nadležnih fudbalskih organa i sada se nalazim na A listi sudija zone „Jug”.

NNR: Kako si, lično, zadovoljan svojim učinkom kao fudbalski sudija?

– Mislim da sam fudbalsku pravdu delio dobro i na način kako je predviđeno Pravilima fudbalske igre, što ću činiti i u narednom periodu.

NNR: Bilo je, zimus, govora da ćeš postati član „Vlasine“. Koji je razlog što do dogovora nije došlo?

– Tačno je, da je bilo razgovora, ali ne i dogovora. Prvi ljudi iz kluba nisu iskazali želju da prihvate ono što je bio moj zahtev. A to je, verujte, bilo normalno i ništa posebno. Ali, njihova politika je takva, da oni više cene igrače koji dovode sa strane, a oni su, objektivno, daleko slabiji kvaliteta od nas koji smo ponikli na fudbalskoj „Rosulji”.

NNR: Šta će biti prioritet, sudijski poziv ili fudbaler?

– U godinama u kojim sam sada, sasvim je prirodno da budem kao fudbaler učesnik fudbalske igre. Ali, u isto vreme želim i hoću da napredujem kao fudbalski sudija. Mislim da ovog trenutka mogu da odgovorim na oba izazova, ali prelaskom na viši stepen suđenja moraću dobro da razmislim kojim ću putem. U svakom slučaju, u godinama u kojima se sada nalazim, mislim da sam kadar da mogu biti podjednako uspešan kao fudbaler i sudija.

KOKE NAJBOLjI FUDBALER ZA 2022.GODINU

Ni malo dileme nije bilo kada je odlučivano ko će biti najbolji fudbaler u Fudbalskom savezu opštine Vlasotince za 2022. godinu. Koke je u jesenjoj sezoni u 11 utakmica, koliko je nosio dres „Budućnosti“, u 22 navrata primorao protivničkog golmana da vadi loptu iz sopstvene mreže. Takođe i učinak u sudijskom dresu je na visokom nivou.

  • Lično sam zadovoljan minulom sezonom. U prvenstvu bio sam najbolji strealc svoje ekipe sa 22 pogodaka, a i ocene koje sam dobijao od posmatrača suđenja su vrlo dobre. U prolećnoj sezoni potrudiću se da bude trenda napretka kako u dresu ekipe „Jedinstva“, a u isto vreme i u sudijskom dresu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*