Na Triglavu stradao Lebančanin

Identifikovana su tela dvojice srpskih planinara koje je slovenačka policija, tokom jučerašnjeg dana, pronašla na Triglavu, javlja RTS.

Reč je o iskusnim alpinistima Milošu Ristiću (33) iz Lebana i Žarku Čiči (42) iz Banovaca, koji su u subotu krenuli na planinarenje.

Usled lošeg vremena na Triglavu, prilikom planinarenja su poginuli iskusni alpinisti – Miloš Ristić (33), član Planinarsko-skijaškog kluba “Kukavica” iz Leskovaca, koji je živeo u Italiji, i Žarko Čiča (42) iz Banovaca, saznaje RTS.
Tela su pronađena tokom pretrage terena policijskim helikopterima, posle nestanka planinara u subotu, piše slovenačko Delo.

Prema navodima slovenačke agencije STA, Ristić i Čiča su u subotu ujutru krenuli na planinarenje, ali su na visini od 1.600 metara pali i poginuli na licu mesta.

Pojedini domaći i reginalni mediji prenose da je reč o lavini koja je planinare bacila u ambis, ali zvanične potvrde ove informacije nema.

“Planinarski savez Srbije žali za izgubljenim životima alpinista iza kojih su impresivni poduhvati i čiji gubitak je nenadoknadiv za porodice, kao i celu planinarsku zajednicu u Srbiji i šire”, navodi se u saopštenju Planinarskog saveza Srbije, prenosi RTS.

LJS/SA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*