Leskovački studenti pobednici Međunarodnog gastro festivala

Grupa studenata Visoke poslovne škole Leskovac Akademije Južna Srbija, sa odseka Menadžment tehnologije hrane i gastronomije, na 10. Međunarodnom gastro-turističkom festivalu u Nišu postali su sveukupni pobednici takmičenja.

Marko Lazarević, Zoran Kujović, Strahinja Radosavljević i Rada Delić osvojili su ukupno devet zlatnih i dve srebrne medalje, kao i pehare za pripremu najboljih jela. U okviru takmičarskog dela programa, studenti su se nadmetali u više kategorija, pripremajući svinjsko meso, piletinu, ribu, pastu i druga jela.

Ovo je bio i povod za konferenciju za medije na kojoj su studenti izrazili zadovoljstvo što su uspeli da zauzmu prvo mesto i ustanovu koju pohađaju predstave u najboljem svetlu. Kažu i da im je ovo iskustvo značajno i zbog toga što su imali priliku da razmene znanja i veštine sa studentima iz drugih gradova naše zemlje, ali i van njenih granica.

Profesor kuvarstva Momčilo Conić kaže da su studenti pokazali zavidne rezultate i tako nastavili tradiciju škole koja predstavlja gastronomiju u velikom usponu, što rezultira i zavidnim upisom i interesovanjem za upis svake godine. Leskovačku obrazovnu ustanovu ovim povodom posetio je Moše Alkob, počasni predsednik Izraelske kuvarske federacije, koji je rekao da je ovo uvod u saradnju leskovačke Akademije strukovnih studija sa Akademijom u Tel Avivu u razmeni gastronomske struke i zajedničkim projektima.

IS/LJS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*