Leskovačke škole dobile sportsku opremu

LESKOVAC

Savez za školski sport svim školama na teritoriji Leskovca donirao je sportsku opremu koja se sastojala od lopti za fudbal, košarku, rukomet i odbojku, kao i kompleta dresova na kojima je odštampano ime škole.
Ukoliko epidemiološki uslovi to dozvole, u martu će biti organizovana školska sportska takmičenja.
Brankica Stamenković, član Gradskog veća, rekla je da je godina za nama bila godina puna izazova, da još uvek menjamo naše životne navike i rutinu i obazrivi smo jer nam je na prvom mestu zdravlje.
-Škole rade i radile su u izmenjenom režimu. Uspeli smo, uz pomoć savremenih tehnologija, da mnogo toga nadomestimo sa ciljem da naši učenici imaju kvalitetno obrazovanje. Ipak, ostali smo uskraćeni za školska sportska takmičenja budući da ono što se na njima doživi tehnologija ne može nadoknaditi. Zato nam je jako bitno da ulažemo u budućnost i ono što nas očekuje narednih godina čim se steknu uslovi da se takmičenja održe. Veoma je značajno da deca budu uključena u sistem školskog sporta i da od malih nogu steknu zdrave životne navike. Hvala Savezu za školski sport koji zajedno sa nama uspeva da nađe sredstva kako bi se školama pružila mogućnost da njihovi učenici imaju ono što mi nekada nismo imali.-
U ime direktora svih škola na donaciji je zahvalio Milan Tončić, direktor OŠ „Josif Kostić“, podsetivši da sport kod dece utiče na razvijanje zdravih navika u ishrani, discipline, većeg stepena socijalizacije u društvu.
-Zato je važno napomenuti da treniranje i bavljenje sportom ne utiče samo na fizičko zdravlje, već i na druge oblasti zdravlja, uključujući i mentalno zdravlje, što je od velike važnosti danas kada živimo u uslovima pandemije virusa kovid-19.-

IS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*