“Leskovac je prvi na listi Fajnenšl Tajmsa samo zbog bedno plaćenih poslova”

“Gospođo Brnabić, 
bezobzirno ste čestitali rukovodstvu Grada i hvalili se prvim mestom na listi Fajnenšl Tajmsa, iako Leskovčani nemaju razloga za slavlje jer je Leskovac na tom mestu samo zbog njihovog bedno plaćenog rada. Naš grad ste istakli kao destinaciju jeftine radne snage, u kome se čak i visokoškolci eksploatišu u fabrikama dok preko 500 njih nema posao. Ni pre tri godine, kada je Leskovac bio na drugom mestu, životni standard građana nije poboljšan, već su plate i dalje po 30 000 dinara niže od republičkog proseka. 

 Nekada prvi po tekstilnoj industriji, sada poslednji, sa 1000 radnika na ulici jer se od cele dve fabrika jedna zatvorila, dok druga radi smanjenjim kapacitetom. Čak i preostale fabrike poput Aptiva i Yure rade na 70% kapaciteta, zbog čega radnici duže vreme strahuju za svoja radna mesta i golu egzistenciju. Pitaju se i da li ova titula najavaljuje odlazak još nekog investitora zbog čega će leskovačko tržište radne snage biti još veće, a njihov rad još jeftiniji? 

 Gospođo Brnabić, vaš jeftin populizam zarad izbornih manipulacija dovodi do bolesti, onesvešćivanja i prekovremenog rada radnika za najbednije plate u Srbiji. Nemojte se radovati tuđoj patnji. Ljudi nisu samo brojevi na vašem lažnom biračkom spisku.
Nemojte se ponositi onime čega se Leskovčani stide”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Jelena Spirić, narodna poslanica i predsednica GrO SSP Leskovac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*