Lebančani sve zainteresovaniji za članstvo u udruženju penzionera

Udruženje penzionera opštineLebane broji oko hiljadu aktivnih članova.Taj broj se iz meseca u mesec menja u plusu, jer veći broj starijih Lebančana ima nameru da se aktivno uključi u rad ovog udruženja u varoši na obalama reke Jablanice.
Već drugi mandat za redom ovo opštinsko udruženje građana sa velikim uspehom predvodi tim na čelu sa predsednicom Milicom Banković bankarkom u penziji.
Svake godine svojim aktivnostima Udruženje penzionera opštine Lebane vodi stalnu brigu o zdrastvenim i ekonmskim uslovima življenja svojih članova, posebno onih sa najnižim mesečnim primanjima penzije. Tako je ove godine većina članova uduruženja sa prosečnim primanjima manjim od 30 hiljada dinara dobilo vaučere, odnosno pakete sa osnovnim životnim namirniciama i sredstvima za ličnu higijenu.
-Pre početka pandemije sa korona virusom uspeli smo da zahvaljujući pomoći lokalne samouprave Lebana adaptiramo naše prostorije u ulici Cara Dušana u Lebanu, pre svega na uređenju enterijera i mokrog čvora, tako da su sada uslovi za boravak i rad u udruženju mnogo bolji nego ranije. U tu svrhu iz opštinskog budžeta bilo je izdvojeno oko 400 hiljada dinara koje smo pametno iskoristili u uređenju poslovnog prostora…, – rekla nam je u razgovoru predsednica Milica Banković.
Zaostale ranije dugove za komunalije, pre svih za dotašnji utrošak električne energije udruženje je uspešno rešilo racionalnim domaćinskim poslovanjem…
-Udruženje penzionera opštine Lebane ima izvanrednu saradnju sa drugim opštinskim uduruženjima iz Jablaničkog upravnog okruga i drugim okruzima u okruženju, posebno sa nama u Leskovcu. Veliki broj zajedničkih aktivnosti planiramo da realizujemo odmah nakon odlaska pandemije sa životne scene, – ističe ovim povodom Bratislav Zdravković predsednik Gradskog udruženja penzionera Leskovca, i koordinator aktivnosti udruženja starih sa područja Jablaničkog upravnog okruga.
Lebansko udruženje svake godine organizuje prigodna druženja povodom 8. Marta, kao i u vreme novogodišnjih praznika. Ove godine planirane su zajedničke kulturne i sportske aktivnsosti starih iz Leskovca i Lebana, kao i one u međusobnom boljem povezivanju starije populacije iz udruženja iz ostalih gradova Srbije, ali i iz Bugarske i Severne Makedonije.

Toma Stevanović

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*