Koncertom Željka Samardžića počela Roštiljijada

Koncertom Željka Samardžića otpočela je ovogodišnja, 33. po redu, Roštiljijada. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Goran Cvetanović koji je najpre podsetio da je Roštiljijada jedna od tri najveće gastronomske manifestacije u Srbiji i jedan od sinonima za Leskovac.

„Sa skara nanizanih na Širokoj čaršiji od jutros se širi miris roštilja koje će za brojne posetioce velikog restorana na otvorenom narednih nedelju dana spremati majstori roštilja. Tradicionalno očekujemo veliku posećenost, dobar provod na koncertima, obaranje rekorda za najveću pljeskavicu i onon što je najvažnije, užitak u đakonijama sa roštilja.“

Cvetanović priredio i prijem za Željka Samardžića koji je održan u prescentru Gradskog stadiona, s obzirom da je u to vreme odigrana i prva utakmica na novoizgrađenom stadionu.

„Ja dugo godina dolazim u Leskovac, ne samo da pevam i nastupam, nego i privatno“ rekao je Samardžić i dodao da kad god je na proputovanju pored Leskovca, svrati jer ima dosta dobrih restorana, pa kompletan bend ide na ručak.

„Imam dosta prijatelja ovde, a Leskovac osećam kao dobar, domaćinski grad gde nikad nisam imao ni najmanju nepriliku.. Pomalo sam neispavan jer sam noćas pratio teniski meč našeg Novaka Đokovića, ali to svakako neće ništa smetati za dobar nastup. Inače, ovo leto sam proveo radno, a koncert u Leskovcu je kruna moje letnje turneje. Ovo leto mi je malo uskraćeno, nisam ga baš proveo kako sam navikao, na bokokotorski zaliv i brod koji je i dalje na suvom. Brod me čeka u septembru, kada ću otići na odmor. Imam i dosta pesama koje treba da snime.“

Samardžić se osvrnuo i na peticiju koja se skuplja da Dino Merlin ne održi koncert u Beogradu zbog navodnih izjava koje je davao tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije 90-ih godina rekavši da se tu radi o političkim stvarima.

„Ona ko voli da sluša Dina Merlina, on će doći i slušaće ga. Ja nikada nisam nigde video da je Dino Merlin rekao nešto ružno o Srbiji i Srbima. Na kraju krajeva, Dino je napravio jednu od najlepših pesama o Beogradu. Možda je tokom 90-ih godina kao pripadnik svog naroda burno reagovao, ali da je rekao da mrzi nekog nikada nisam čuo i voleo bih da mi neko to pokaže. Ali, on je već bio u Beogradu nekoliko puta i nije se dizala takva pompa. Opet, ja noćas putujem u Split, imam već rasprodan koncert u mestu koje se zove Sustipan. Gde god dođem širom su mi vrata otvorena, a dolazim iz Beograda, ja ne pjevam, nego pevam i kao takav nikome ne smeta. Verovatno su u meni prepoznali nekog ko voli ljude i koji na najbolji način komunicira sa svojom publikom. Na društvenim mrežama kao što je recimo Instagram, odgovaram na svaku poruku koju mi neko pošalje, makar to bilo i do zore. Volim ljude, volim komunikaciju i to me, kao starijeg čoveka, ispunjava,“ rekao je Samardžić.

IS/LJS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*