Komentar sugrađanke: Žal za starim, zelenim trgom

LESKOVAC

Ja sa svojim prijateljima penzionerima, kad god prođemo ovuda, žalimo za trgom koji je nekad bio ovde. Smatramo da je ovde previše betona, leti kad se ovo usija, mi koji živimo u centru, nećemo moći da živimo od zapare, uveče neće moći da se izađe. Dodajte tome i izduvne gasove… Nama treba što više drveća, trebaju nam parkovi, to su pluća grada… Pratila sam na televiziji, Ana Brnabić je izjavila da ne zna ko je izvođač radova, ali je i rekla da će se to saznati, te ad će da budu sankcije protiv onih zbog kojih kasne radovi. Smatram i da je novac uložen u trg bilo pametnije uložiti u neki park, u neko zelenilo.

Žalim za fontanom koja je prebačena na Hisar, jer je to ipak udaljeno i ne može svako da dođe do tamo. Ali, i tamo je uređenje parka „Devet Jugovića“ urađeno fušerski. Stepenice se već rune, neko je izgleda štedeo na cementu. Mnogo je fušeraja u ovom gradu i to je žalosno. Ja volim Leskovac, iako nisam ovde rođena nego sam u Leskovac došla 1964. godine kao prosvetni radnik.

Naš grad je i mnogo prljav i to je žalosno za videti. Da li se radi o kulturi građana ili nečemu drugom… Sad su Zadušnice, tamo se đubre uklanja u dan ranije, nema vode, odnosno na Svetoilijskom groblju postoje samo dve česme.

Bosiljka Papaček

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*