Klub „4×4 Justinijana Prima“ u Rumuniji

Klub „4×4 Justinijana Prima“ iz Lebana nastavlja svoju misiju u širenju dobrih kontakata, kako ekonomskih tako i kulturnih, kažu u ovom klubu. Oni već desetu godinu za redom rade na povezivanju privrednika, ljudi iz javnog života, dijaspore i jačaju prijateljske i poslovne veze šireći na taj način pozitivnu energiju Srbije. Uz pomoć ambasada Srbije u Bukureštu i Sofiji usledila je poseta srpskoj zajednici u Rumuniji u opštini Svinjice, gde živi 98% Srba koji čuvaju kulturu, tradiciju i srpske običaje.

Predsednik opštine Nikola Krunić pozvan je od strane predstavnika kluba da uspostavi tešnju saradnju sa opštinama Lebane, Trgovište, Bela Palanka i Mali Zvornik. Iz kluba kažu i da je srdačan doček u ovoj srpskoj zajednici oduševio celu delegaciju, a rumunske i srpske zastave na desetak terenaca na petodnevnom putu kroz Rumuniju dočekani su sa velikim simpatijama i sa tradicionalnim prijateljstvom koje Srbija ima sa Rumunijom.

Istovremeno, oni su pozvali rumuski grad Targovište da se bratimi sa Trgovištem, istoimenom opštinom u Srbiji, te da tako ostvare, uz pomoć srpske ambasade u Bukureštu, ekonomsku i kulturnu saradnju.

IS/SA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*