JUGpress: Petnaest godina postojanja i rada

LESKOVAC

U ovih petnaest godina preživeli smo, i bukvalno, mnogo toga. Razlićite vrste pritisaka i pretnji, otvorenih ili prikrivenih, pokušaje vlasti da nas ugase, više puta je sajt hakovan, finansijsko iscrpljivanej koje traje i dalje, pokušaje diskreditacije i etiketiranja ali i crtanja mete kroz različite spinove i izmišljene priče .
Najnoviji pokušaj zatrašivanja I gašenja su dve tužbe beogradske kompanije MiIenijum tim samo zato što smo radili svoj posao i izveštavali sa press konferencije jedne opozicione stranke kao I odštetni zahtev od 200.000 evra.

JUGpress je prva agencija osnovana van Beograda sa namerom da se bavi regionalnim temama.
JUGpress (www.jugpress.com), čije je sedište u Leskovcu, prati dešavanja na jugu Srbije (sa posebnim akcentom na Bujanovac, Preševo i Medveđu), na Kosovu i Metohiji, severozapadnoj Makedoniji, ali i u širem regonu.

JUGpress ima jasnu uređivačku politiku koja se zasniva na poštovanju svih profesionalnih i etičkih standarda, tačnim, proverenim i pouzdanim informacijama i netabloidnom novinarstvu i radu isključivo u interesu javnosti .

JUGpress objavljuje tekstove na srpskom, albanskom romskom I bugarskom jeziku .

Agencija JUGpress je prva počela da objavljuje na svom sajtu i tv snimke kada to još uvek nisu radili ni veliki centralni mediji, a prva je od medija u Srbiji uvela i servis na albanskom jeziku.

Član je Lokal presa i Asocijacije onlajn medija i prihvata nadležnosti Saveta za štampu.

Petnaestu godišnjicu JUGpress dočekuje sa multimedijalnim konceptom agencijske produkcije, koja pored klasičnih informativnih servisa vesti, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju web TV JUGpress

Osnivač JUGpressa je NVO Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije .

JUGpress

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*