Gradonačelnik darivao trojke o kojima je Nova Naša reč prva pisala (FOTO)

LESKOVAC

Početkom  2021. Olivera Kostić, mama jedanaestogodišnje Teodore, je na svet donela Olgu, Emiliju i Jovana. Trojke su na svet došle  11. februara, ulepšale život svojoj porodici i obogatile Leskovac za tri nova stanovnika, objavljeno je na sajtu grada.

“Predstavnici grada Leskovca su posetili Oliveru i njenu porodicu kako bi joj uručili auto-sedišta koja je lokalna samouprava obezbedila za svu decu rođenu u 2021. godini.

U sklopu populacione politike Leskovac je, pored jednokratne pomoći porodiljama u iznosu od 10 hiljada za zaposlene i 20 hiljada za nezaposlene, vaučera za deset prvorođenih beba u iznosu od 20 hiljada dinara, naknade za udžbenike za sve učenike prvog razreda na teritoriji grada Leskovca, i za sve učenike čije su porodice korisnici socijalne pomoći, subvencionisanja boravka dece u privatnim vrtićima, finansiranja postupka vantelesne oplodnje, pristupanja pokretu za decu Tri plus, uveo i meru dodele auto-sedišta.

Mama Oliveri je pored auto-sedišta  uručena i novčana pomoć, donacija gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića, koji je nakon što je čuo da trojke zahtevaju specijalizovana kolica, odlučio da lično pomogne porodici za nabavku istih”, navodi se u objavi na sajtu grada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*