GRAD IZDVOJIO NOVAC ZA STRELCE

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća odobrili su danas milion i 860 hiljada dinara za finansiranje aktivnosti strelaca protivgradnih stanica na teritoriji grada Leskovca u 2015. godini.

 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da grad „ nema formalnu obavezu, pa ni odgovornost vezano za finansiranje i organizovanje poslova protivgradne zaštite „ i da je to „u nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova“.

„ Kao odgovorna vlast, koja je svesna važnosti poljoprivrede, pomažemo tom sektoru MUP-a jer na taj način pomažemo i svojim građanima koji egzistiraju od poljoprivrede. Grad je već finansirao nabavku 100 raketa, a na ovaj način motivišemo i strelce. To je najveća naknada na nivou čitave Srbije, a za nabavku raketa je uloženo preko 3,5 miliona dinara. Pre nekoliko dana imali smo priliku da se uverimo u efikasnost tih raketa, i mislim da su tog dana protivgradni strelci uradili odlično posao“, rekao je Cvetanović.

Na teritoriji grada Leskovca postoji 31 protivgradna stanica i svaku od ovih stanica opslužuju po dva strelaca, što znači da je 62 čoveka angažovano na zaštiti poljoprivrede od grada.

Te ljude po Zakonu o protivgradnoj odbrani plaća Republički hidrometeorološki zavod. Oni su ove godine doneli odluku da naknada za njihov rad za period od pet meseci, od 15. maja do 15. oktobra, iznosi 12.000 dinara.

Budući da je to mali iznos, grad je, kao i svake godine, predvideo sredstva u iznosu od 6.000 dinara mesečno za svakog strelca.

A to znači da će svaki strelac za period od pet meseci od grada dobiti 30.000 dinara u neto iznosu, što sa iznosom koji daje Republički hidrometeorološki zavod,  iznosi 42.000 dinara po strelcu.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*