FSRIS dobio odobrenje za proširenjem liga MORAVAC ORION SRPSKOLIGAŠ, JABLANICA ZONAŠ

LESKOVAC

Na 17. sednici Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije usvojen je predlog da se od nadležnog fudbalskog organa FS Srbije zatraži dozvola za proširenje Srpske lige „Istok”. Umesto dosadašnjih 16 klubova, od nastupajućeg prvenstva 2018/2019. godine srpskoligaški „Istok” imao bi 18 klubova.
Odbor za hitna pitanja FS Srbije, koji se sastao prošle nedelje, uvažio je razloge Izvršnog odbora FSRIS, tako da će Srpska liga „Istok” od jeseni imati 18 klubova, dakle dva više u odnosu na prošlu godinu. Na ovaj način ekipa Moravac Oriona i Trstenika iz istoimenog grada i dalje će biti članovi srpskoligaškog društva „Istok”, a i ekipa Jablanice iz Medveđe zadržaće zonaški status.


Na sednici je, takođe, doneta odluka da sve tri zone „Jug”, „Zapad” i „Istok”, a koje su pod jurisdikcijom FSRIS, umesto 16 klubova od ove jeseni imaju dva kluba više u takmičenju. Od prvenstvene sezone 2019/2020. FSRIS, pored već postojeće tri zone, biće formirana i četvrta zona „Centar” sa po 14 ili 16 klubova, što bi se znalo, tek, po izjašnjavanju samih klubova.
– Cilj povećanja broja zona je isključivo u interesu uštede finansijskih sredstava klubovima, jer razdaljina između pojedinih gradova, gde bitišu neki klubovi, isuviše je velika, tako da ovim želimo da zonski stepen učinimo praktičnijim, a uz to i povoljnijim kada su troškovi klubova u pitanju – informiše nas Ivan Hadži Đorđević, generalni sekretar FSRIS.
Na samoj sednici usvojeni su svi izveštaji iz predhodne prvenstvene sezone, a doneta je odluka da svi klubovi koji nisu izmirili dugovanja prema službenim licima budu suspendovani od 1.avgusta tekuće godine.
Ivan Nikolić iz Leskovca svoj posao disciplinskog sudije u prethodnoj sezoni obavljao je na na pravi način i zadovoljstvo svih, pa mu je Izvršni odbor poklonio poverenje prvog disciplinca fudbalskog „Istoka” i za narednu sezonu.

Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*