Dveri: Zašto zaposleni u hitnoj pomoći leskovačkog doma zdravlja nisu dobili kovid dodatak?

LESKOVAC

Ovom saopštenju za javnost nisu potrebni nikakvi veći uvodi, analize i razrade, jer je problem takav da se može veoma lako rešiti samim davanjem odgovora na sledeća postavljena pitanja:
Zašto zaposleni u Hitnoj pomoći leskovačkog Doma zdravlja nisu dobili kovid dodatak, onaj isti koji su dobili zaposleni na svim odeljenjima Doma zdravlja koja rade sa kovid pozitivnim pacijentima?
Zar sam naziv službe „Hitna pomoć“ ne govori dovoljno o opasnostima sa kojima se ovi ljudi susrećuu radu, gde jednostavno nema mesta razmišljanju da li je neko pozitivan ili nije, a pružanje prve i hitne pomoći je prevashodni cilj?
Zašto se neko drznuo da napravi ovakvu podelu? Kako to leskovačka Hitna pomoć nema pravo na dodatak, a imaju ga neke druge Hitne pomoći, nekih drugih domova zdravlja po okolnim gradovima i mestima?
Da li se ovakva odluka može pravdati izgovorom kako je mnogo zaposlenih? Koliko je to mnogo zaposlenih? Da li je iko ikada lepo prebrojao sve zaposlene?Da li možda postoje neki drugi razlozi i koji su to razlozi?
GrO Dveri Leskovac zahteva od nadležnih da i zaposlenima i celoj leskovačkoj javnosti pruže adekvatna objašnjenja, da utvrde čije je krivica za ovakvu diskriminaciju, a mi ćemo na postavljena pitanja redovno podsećati uz određene dodatke i nova potpitanja, sve do konačnog pravednog rešenja ovog problema.

Info služba GrO Dveri Leskovac

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*