DUBOČICA NA NOVOM PUTU

LESKOVAC

Letnji odmor za fudbalere je prošao. Mnogi klubovi iz Jablaničkog okruga počeli su sa pripremama za novu prvenstvenu sezonu. Mnogo je nejasnoća u svim klubovima kada je u pitanju igrački kadar za novu sezonu, jer prelazni rok je u toku i trajaće zaključno sa 31.avgustom. Bez malo igrači imaju još čitav mesec da razmišljaju o eventualnim promenama klupskih boja.
Od jeseni u Srpskoj ligi ,,Istok” igraće tri kluba iz našeg regiona, pošto je Vlasina ispala. Moravac Orion, Radan i Jedinstvo iz Bošnjaca braniće boje FSJO na terenima srpskoligaškog ,,Istoka”. Ekipa Jovana Stankovića iz Mrštana sigurno će i ove godine jurišati na sam vrh tabele, i zato su prvi krenuli sa pripremama za jesenju sezonu.
Radan i Jedinstvo iz Bošnjaca mogu biti zadovoljni plasmanom u minuloj sezoni, i sigurno bi voleli da ponove te rezultate, da podsetimo bili su plasirani u sam vrh tabele.
U Kruševcu je održana Konferencija za klubove grupe ,,Istok”, na kojoj su određeni i takmičarski brojevi klubova. U prvom kolu koje je po rasporedu 18 i 18.avgusta, sastaju se: Trajal – Rtanj, Pukovac – Car Konstantin, Jedinstvo (B) – Sinđelić, Moravac Orion – Trstenik, Budućnost – Ozren, Radnički – Radan, Dunav – Jedinstvo (P), Tabane
1970 – Timok.
Od klubova iz Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga u zoni ,,Jug” igraće sledeći klubovi : Vlasina, leskovačka Sloga, Pusta reka iz Bojnika, Dubočica i Budućnost iz Orašja.
Leskovačka Dubočica u novu sezonu ulazi sa ozbiljnim namerama da se bori za šampionsku titulu. Mnogo toga je bolje u ovom klubu, koji je poslednjih godina bio u izuzetno teškoj situaciji. Novi ljudi sa novim idejama i naravno potrebnim zdravim finansijama mogu mnogo da pomognu nekadašnjem drugoligašu iz vremena velike Jugoslavije.
Na legendaranoj fudbalskoj ,,Rosulji” u Vlasotincu mnogo toga nije kako treba u poslednje vreme. Najveći deo članova Izvršnog odbora je podneo ostavke, nije održana ni redovna Skupština kluba, a da ne govorimo o tome da ima mnogo problema kad je u pitanju igrački kadar. Ako je suditi po trenutnom stanju, ne piše se dobro Vlasini.
Budućnost iz Orašja, leskovačka Sloga i Pusta reka iz Bojnika nemaju pretenzije za sam vrh tabele, ali zasigurno žele plasman u sredini tabele, a ne da se u poslednjim kolima bore za opstanak u ligi.
Prvenstvena sezona u zoni „Jug”počinje 18 i 19.avgusta.
Vlastimir Stamenković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*