DOBRODOŠLI PRVACI PO 47. PUT

LESKOVAC

Narodna biblioteka ”Radoje Domanović” iz Leskovca po 47. put organizuje tradicionalnu akciju ”Dobrodošli prvaci”. Ove godine se krenulo sa učenicima prvog razreda OŠ ”Trajko Stamenković”, a u programu su učestvovali učenici dramske sekcije OŠ ”Vuk Karadžić” sa predstavom „Pobuna u biblioteci“.

Devedesetoro prvaka je besplatno dobilo članske karte bibilioteke, a to očekuje u narednim danima još 620 prvaka, koliko ih ima u našim gradskim osnovnim školama. Od ove godine Narodna biblioteka uvodi i jednu novinu koja se tiče seoskih osnovnih škola u sredinama koje nemaju istureno odelenje biblioteke. Njih će obići putujuća biblioteka, simbolično im odneti članske karte i tako započeti novi vid saradnje. Takođe, u goste će se otići i u OŠ „11. oktobar“, za razliku od svih ovih godina kada su prvaci te škole dolazili u biblioteku.

Na pitanje bibliotekarke Vesne Ilić šta će da budu kad porastu, prvaci osnovne škole Trajko Stamenković su ponudili, naravno, svakakve odgovore. Planiraju da budu svašta, od pekara do lekara, ali je najzanimljiviji odgovor jednog školaraca bio je „Biću direktor biblioteke!“

 

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*