Direktor Turističke organizacije Lebana cipelom gađao predsednika opštine

LEBANE

Nakon incidenta koji se desio na 9. sednici skupštine opštine Lebane, kada je direktor Turističke organizacije Lebane Boban Jović bacio cipelu ka predsedniku opštine Ivanu Bogdanoviću, optužujući ga nije primio ni jednog građanina ni direktora za četiri godine, oglasio se saopštenjem i predsednik opštine Bogdanović.
-Dolaskom na mesto predsednika opštine Lebane, kao prvi među jednakima, sa sobom sam doneo rano usvojene osnovne ljudske vrednosti kao što su rad, ispravnost, ozbiljnost i iskrenost u svome poslu, prihvatanje odgovornosti i obaveza, a najbitnije uvažavanje kolega i odgovornost za vlastite postupke, samouverenost, postavljanje ciljeva i samokontrolu, kako bih se uhvatio u koštac sa mojim, odnosno našim obavezama, a koje verujte mi, nisu lake.
Više puta sam razgovarao sa mojim saradnicima i isticao da se naš uspeh i ozbiljnost u radu ogleda u nama samima, zajedno, jer su to naši uspesi i porazi, njihovu želju za radom, ozbiljnost shvatanja našeg poziva i jednu veliku odgovornost koju imamo prema našim sugrađanima, stanovnicima opštine Lebane.
Upravo u ispadu direktora Turističke organizacije opštine Lebane, na zakazanoj sednici Skupštine opštine Lebane, vide se sve one osobine koje nisu odlike mojih saradnika. Govor neistine, mržnje, pripisivanje svojih neuspeha drugim, nemogućnost i nesposobnost organizovanja i upravljanja organizacije u kojoj je postavljen, omalovažavanje i vređanje drugih, bahato ponašanje, nepoštovanje institucije Skupštine opštine Lebane, nepoštovanje odbornika, i na kraju, možda i najveće i najteže, nepoštovanje opštine Lebane sa svim svojim građanima, vređajući ime i ugled svih nas koji živimo u našem malom mestu.
Najoštrije osuđujem takvo neprimereno ponašanje direktora Turističke organizacije opštine Lebane, jer njegovo jučerašnje ponašanje ne dolikuje direktoru niti jedne ustanove, organizacije ili preduzeća, a kome je poverena obaveza i dužnost da predstavlja i zastupa interese naše opštine, da čuva i neguje uspostavljene društvene norme, ali ne na ovaj neistinit i pogrdan način kako je predstavio na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Lebane.
Iz tog razloga, zatražio sam od Upravnog odbora Turističke organizacije opštine Lebane reviziju poslovanja direktora i što hitniji izveštaj po tom pitanju.-

Direktor Turističke organizacije opštine Lebane Boban Jović je član SNS-a, a, kako kažu prisutni odbornici, ovo je uradio nezadovoljan visinom novca iz budžeta za organizaciju na čijem je čelu tvrdeći da ga na razgovor predsednik opštine Lebane nije primio pune četiri godine. Naši izvori tvrde da je Jović glasno negodovao na sednici pominjući planirani Paradajz fest u Lebanu uz konsataciju “Dajete pare za to, a ne Turističkoj organizaciji”. On je, pre nego što je bacio cipelu, zatražio da se produži sednica skupštine i da bude smenjen. Bogdanoviću koji je, kažu naši izvori, ostao miran, a sednica Skupštine opštine je normalno nastavljena posle ovog incidenta.

IS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*