Direktor TOL-a odgovara: Promocija – ali čija ?

LESKOVAC

Povodom reagovanja poštovanog kolege Miodraga – Miše Petronijevića u javnom glasilu Nova naša reč od 30.marta 2018 god. u tekstu naslovljenom Jubilej ili promocija, smatram svojom moralnom obavezom, s obzirom da se autor teksta bavi ,, idejama, inicijativom, organizacijom i realizacijom koncerta grupe Bubamare,, a gde se u negativnom kontekstu pominje i moje ime, upoznam javnost sa sledećim činjenicama;

1.      Koncertna aktivnost jeste programska aktivnost Turističke organizacije Leskovca, na čijem se čelu nalazim u svojstvu vršioca dužnosti direktora od septembra meseca prošle godine. Pomenuti koncert kao i sve koncertne aktivnosti koje je naš tim zacrtao Planom i prgramom Turističke organizacije Leskovca za tekuću godini, u skladu sa zakonskom procedurom, odobren je od strane Gradskog veća a potom i usvojen od strane Skupštine grada.U tom smislu su predviđena  i sredstva za realizaciju koncerta grupe “Bubamare” u iznosu od 120.000 din, a potrošeno je oko 80.000din. Gosti koncerta, velika imena muzičke scene bivše Jugoslavije – Vlatko Stefanovski i Biljana Krstić, odbili su čak i novčanu naknadu za putne troškove a kamo li honorare.

2.      Autor teksta se bavi i istorijatom grupe, a posebno mojim mestom i ulogom u grupi ,,Bubamare,, iako nikada nije bio član niti je na bilo koji način bio povezan sa radom grupe.

3.      Kada se tiče zlurade opaske da turizam i muzika imaju malo dodirnih tačaka, i da TOL ne treba da se bavi organizacijom koncerata,  podsetiću cenjenog  kolegu, da je u organizaciji TOL-a, a u sklopu Kulturnog leta koje se dešava svakog juna, u više navrata i sam nastupao na  koncertima koje je organizovala TOL.  Malo je čudno zašto tada poštovani kolega  nije insistirao da koncerte organizuje neka druga ustanova, jer njegovi nastupi neće doprineti povećanju broja turista u našem gradu. Još je čudnije da kao dugogodišnji kulturni radnik koji sebe smatra meritornim da određene kulturne pojave prati i komentariše,  ne prepoznaje pozitivnu klimu multidisciplinarne saradnje svih javnih ustanova koje se bave turizmom, umetnošću, kulturom, istorijom grada, a sve u cilju što kvalitetnijeg i obuhvatnijeg  prikaza našeg grada, poslovnog, turističkog i kulturnog ambijenta jer smo svi mi na istom zadatku na čemu insisitra i sam gradonačelnik, a to je afirmacija našeg grada.

4.      I na kraju, na zalazeći u motive pisanja poštovanog kolege, potpuno sam zbunjen činjenicom da se u negativnom kontekstu i sa puno zluradosti pominju i velika imena muzičke scene  – Biljana Krstić i Vlatko Stefanovski, tim pre što se radi o dugogodišnjim prijateljima našega grada, a složićete se sa mnom da svakom gradu imponuje, da ima poznate ljude za prijatelje…izuzev poštovanom kolegi Miši Petronijeviću.

U svakom slučaju , cenjenom kolegi želim puno uspeha u daljem životu i radu, a kada se tiče dovođenja javnog mnjenja u zabludu i konfuziju, kao i uvreda iznešenih na moj račun i blaćenja mog imena i časti, sudski epilog ovakvog čina je potpuno normalan epilog , što je  kako bi kazao kolega, u ,,normalnim zemljama,, uobičajena praksa, pa s tim u vezi, obaveštavam javnost da je sudska  tužba protiv autora teksta zbog iznešenih kleveta i neistina, već  pokrenuta.

S poštovanjem,

V.d direktora TOL-a,

Nebojša Kocić

1 Komentar

1 Trackback / Pingback

  1. Direktor TOL-a odgovara: Promocija – ali čija ? - JUGPRESS

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*