Deo leskovačke opozicije: Diskutabilna izjava ministarke Mihajlović povodom štednje u bolnicama

Izjava ministarke Zorane Mihajlović da su od mera štednje električne energije izuzete škole, vrtići i bolnice veoma je diskutabilna, jer su bolnice u Srbiji pa i leskovačka, dobile preporuku za štednju iz Ministarstva i već počele da je sprovode, saopštila je danas Grupa građana “Za Leskovac ZAJEDNO”.

“Šizofrena politička situacija u Srbiji koja se manifestuje, izmedju ostalog, stalnim odlaganjem izbora Vlade, borbom političkih frakcija u vladajućoj koaliciji odnosno kriminalnih organizacija za dobijanje ministarstava i političkog uticaja u novoj Vladi, dovodi do smešnih situacija, koje oslikavaju postojeću tragičnu situaciju u zemlji Srbiji. Dosadašnja, sada tehnička Vlada, je bila opterećena unutrašnjom borbom ministara za interese stranih država, kriminalnih organizacija i političkih frakcija, zahvaljujući kojima su izabrani u tu Vladu. Zato smo često bili svedoci sukoba ministara iz iste Vlade oko pojedinih pitanja koji su se međusobno optuživali za kriminal, za služenje drugim državama, za neznanje i nesposobnost itd.

Vrlo često je u tim konfliktima učestvovala večita ministarka Mihajlović, gradjanima Leskovca poznata po dozvoli datoj preduzeću PWW za tretman opasnog otpada. Ona je danas izjavila da se mere štednje električne energije ne odnose na bolnice i škole iako su te ustanove dobile preporuke ,,čitaj” naredbe koje mere moraju da preduzimaju.

Borba za ministarska mesta, koja makar privremeno obebeđuju zaštitu od krivičnog gonjenja i nastavak neskrivene pljačke ulazi u završnu fazu, tako da građanima mora da bude jasno da nas čeka teška zima, upravo zbog njih i njihovog šefa i da je to je tek početak. Već imamo dvocifrenu inflaciju, nemamo šećer i mleko, a uskoro i druge životne namirnice, vec sada ponegde nestaje struja, iako nam je nas supermen do pre nepunih mesec dana tvrdio da je, onako ponosan i svemoguć, obezbedio energente za celu zimu i napunio državne rezerve svime i svačime. Tačno je, oni i njihove porodice neće trpeti a nama kako bude a biće sve gore i gore sve dok ih ne izlečimo od bolesti koja se zove neograničena vlast”, navodi se u saopštenju ove grupe građana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*