Deda Mrazevi na motoru spojili humanost i dečju radost

Da bajkeri imaju veliko srce ponovo pokazuju članovi iz kluba Gentlmens Ligue  koji su osmislili prazničnu akciju  „Deda mraz za sve“. Oni pozivaju sve sugrađane da im se jave i da pomognu im da mališanima ulepšaju dolazeće preznike i izmame im osmehe, obraduju ih poklonima kako su to nekada bilo kada je Deda Mraz išao od kuće do kuće i delio poklone deci. Deda Mraz iz je, kažu bajkeri iz ovog kluba, bio iz njihove ulice, ali je znao da obraduje decu na pravi način. Vođeni tom idejom oni su sada odlučili da učine isto. I ne samo da obraduju mališane već da im ovim gestom vrate veru u prave vrednosti. Njihova jedina nagrada je osmeh na licima mališana, a ako neko želi da donira poklon paket on odlazi u humanitarne svrhe.

                         „Imali smo komšiju Deda Mraza koji je išao po kućama i nosio poklon paketiće. Sada ga ponovo vraćamo jer želimo da vidimo radost u dečjim očima i smeh na njihovim licima. Za uzvrat ne tražimo ništa, a ako naši sugrađani žele mogu da doniraju paketić, slatkiš, igračku, ukras, neku sitnicu koja će omogućiti drugim mališanima da osete radost praznika, više je nego dobrodošlo.“, kaže Željko Petrović iz kluba Gentlmens Ligue.

                          Dodaje oni koji žele da obraduju mališane dolaskom Deda Mraza, to mogu da budu bake i deke, tetke, mame i tate, ali i neke ustanove, treba samo da ih pozovu i oni dolaze. Doduše nema sanki i irvasa ali su tu njihovi motori što je, takođe, dao neobičnog iznenađenja pa i neka vrsta moderne čarolije. Petrović dodaje da ništa nije obavezno osim osmeha na licu mališana.

                          Osim pakaetića sugrađani mogu da naprave i čestitku kojom će nekome poželeti srećne parznike. I čestitke su  deo vraćanja starim vrednostima. U klubu kažu da se čestitke ne pišu godinama, a upravo su one deo prazničnog raspoloženja i sećanje na praznike ali i prijatelje koji su ih rukom ispisali. 

                       „Voleo bih da ove godine probudimo magiju praznika u ljudima, jer kad za nekog učinite nešto lepo i vama je toplo oko srca“, poručuje Petrović.

                        Akciju je podržao i klub  Independent Riders koji su ovim gestom svi zajedno pokazali da su bajkeri ljudi velikog srca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*