Dani višnje održani u Radonjici

Tradicionalna manifestacija „Dani višnje“ održana je po deveti put u Radonjici. Manifestaciju je otvorila narodna poslanica Sanja Milošević rekavši da je ovo je prilika ne samo za slavlje, već i da se prizna trud svih onih koji predano rade svaki dan na svojim parcelama.

„Dani višnje su mnogo više od jedne manifestacije. Oni su priznanje za vas i zato hvala vam na tome, hvala vam što čuvate srpsko selo i radite svaki dan ono najvrednije što možete od sebe dati. Grad Leskovac je uvek bio stabilna podrška i siguran partner svim ljudima koji imaju inicijativu, program, disciplinu i rad.“

Predsednik Saveta mesne zajednice Radonjica Goran Ristić se zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci u organizaciji ove manifestacije.

Ni ove godine nisu izostale nagrade za najvrednije. Najveću površinu pod zasadom višnje ima Božidar Stamenković iz Radonjice, najmlađi proizvođač je Marko Đokić iz Donje Bunuše, dok je nagrada za najlepše izloženu višnju otišla u ruke Jovana Đokića iz Orašca. Nije izostalo ni takmičenje za brzo izbijanje koštica.

IS/LJS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*