Dani meda u Bojniku

BOJNIK

Manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera „Dani meda“ održana je po drugi put u Bojniku u organizaciji Pčelarskog udruženja „Bojnik“ i u saradnji sa Turističkom organizacijom i pokroviteljstvom Opštine Bojnik. Sedam članova ovog udruženja, čiji su pčelinjaci na teritoriji opštine Bojnik, je učestvovalo u manifestaciji, a na tak mali broj učesnika uticala je pandemija korone, ali i loša godina za pčele i pčelare na ovom području. Otvarajući manifestaciju Boban Petrović, pomoćnik predsednika opštine Bojnik, istakao je da je teritorija opštine Bojnik izuzetno pogodna za razvoj pčelarstva, pre svega podradanski i radanski deo, zbog odsustva zagađivača.
-Lokalna samouprava i država svojim subvencijama podstiču razvoj pčelarstva, a u planu je da se u narednoj godini za subvencije u pčelarstvu izdvoji veća suma nego ove godine.-
Dragan Nikolić, potpredsednik udruženja pčelara “Bojnik“, govorio je o blagodetima upotrebe meda i drugih pčelinjih proizvoda na zdravlje ljudi i jačanje imuniteta i ukazao na činjenicu da ima sve više mladih i žena među pčelarima.
Ovom prilikom su medari delili svoj proizvod, koji će biti prosleđen u PU “Đuka Dinić“, ali i pojedinim posetiocima izložbe.

IS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*