Cvetanović obišao sportske klubove: Šta je rekao o stadionu?

Povodom Evropske nedelje sporta u Leskovcu su simbolično promovisani ova aktivnost i zdravi stilovi života u Sportskoj hali “Partizan” a zatim su podeljene lopte leskovačkim klubovima na terenu sa veštačkom travom.

Mladim sportistima u Sportskoj hali poruku podrške poslao je član Gradskog veća Aleksandar Pejčić.

Predstavnici 44 leskovačka sportska kluba dobili su lopte a predstavnici Kluba malog fudbala Leskovac sportsku opremu. Ukupna vrednost ove donacije je 300.000 dinara, a sredstva je obezbedio Gradski fudbalski savez Leskovca.

“Lokalna samouprava se veoma odgovorno odnosi prema svim sportistima, sportskim radnicima i sportskim objektima u našem gradu, što pokazuje i godišnji budžet za finanisiranje sportskih udruženja i klubova, koji iznosi 120 miliona dinara, dok sa istim iznosom finaniramo rad SRC Dubočica. Podsetiću vas da smo 2012. godine za ove namene zatekli 18 miliona, sada je taj iznos došao do 120 miliona, sada je već počela i javna rasprava o budžetu za narednu godinu, planiramo povećanje od 5 miliona za sportske radnike i ove mlade ljude koji vole i bave se sportom”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obraćajući se prisutnima na terenu sa veštačkom travom.

STADION

Cvetanović je govorio i o izgradnji fudbalskog stadiona koja se finansira preko Kancelarije za javna ulaganja.

“U našem gradu se trenutno realizuje impozantan projekat izgradnje gradskog stadiona „Dubočica“, u vrednosti od 2,5 milijarde dinara, koji finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Podsetiću da je Leskovac jedan od tri grada u Srbiji, pored Loznice i Zaječara, u kojem se gradi moderan stadion po UEFA standardima, sa preko 8000 mesta. Po okončanju radova, zvanično ćemo postati epicentar sportskih dešavanja. Sa nestrpljenjem očekujemo da počnemo da ubiremo sve plodove ovog monumentalnog projekta.”

Nakon podele opreme sportskim klubovima, predstavnici medija su u društvu gradonačelnika obišli i ovo gradilište, gde su u toku radovi na montaži stolarije, pripremni radovi za postavljanje reflektora i za osvetljenje terena i tribina, pokrivanje krova zapadne tribine i mnogi drugi. Ukupna vrednost dosad izvedenih radova je preko milijardu dinara. Kako je rečeno, u toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju pristupne saobraćajnice uz stadion – ulica Nova. Projektovana vrednost radova iznosi 60 miliona dinara.

Ivan Đokić, predstavnik firme GAT koja izvodi pomenute radove kazao je sledeće:

„Polako se vide konture i kraj radova na izgradnji stadiona, odnosno terena, mi smo do sada radili dreniranje ovog prostora, nasipavanje kamenom, odradili smo grejanje samog terena, u narednom periodu planiramo postavljanje trave i završetak ovog dela terena. U toku je zatvaranje krovne konstrukcije, izrada hidro izolacije. Radimo na izradi reflektorskog osvetljenja kompeltnog, rade se unutrašnji radovi, tako da očekujemo da se najveća količina radova završi do kraja decembra meseca ukoliko nam vreme bude to dozvolilo. Ovakav stadion trenutno u Srbiji ne postoji”, rekao je on.

Zanimljivo je da će se ovaj fudbalski teren grejati na struju .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*