Cvetanović na skupštini FEKK-a

U Gradskoj opštini Rakovica održana je redovna skupština Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije (FEKK). Na sastanku je podnet izveštaj o održanoj konvenciji FEKK-a u Leskovcu u toku prošle godine, kao i izveštaj o održanim karnevalima na teritoriji Srbije u 2023. godini. Predsednik FEKK-a za Srbiju i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da je u Leskovcu u periodu od 13. do 20. maja 2023. godine održana 43. konvencija FEKK-a čiji su organizatori bili grad Leskovac, TOL, ali i druge gradske institucije.

„Na konvenciji je učestvovalo ukupno 75 delegata i gostiju. Učestovali su delegati iz Arube, Belgije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Holandije, Hrvatske, Italije, Malte, Severne Makedonije, Nemačke, Slovenije, Švedske, Turske, SAD i naravno iz Srbije. U Leskovcu su tokom konvencije boravili i Lars Algel iz Švedske, predsednik Internacionalnog borda FEKK-a, kao i Marijan Hirš iz Nemačke, potpredsednica Internacionalnog borda FEKK-a. Konvencija nije imala samo radni deo, već i promotivni. Ostatak vremena je iskorišćen za promociju kulturnog, istorijskog i tradicionalnog nasleđa Leskovca i Srbije i promociju turističkih, prirodniih i privrednih resursa. Delegati su imali priliku i da probaju gastronomske specijalitete ovog kraja, a prisustvovali su i pravljenju velike pljeskavice u kanjonu Vučjanke. Konvencije je bila uspešna, a mi smo se pokazali kao tradicionalno dobri organizatori velikih manifestacija i događaja.“

Cvetanovića je za člana internacionalnog borda FEKK-a predložio je Miroljub Radivojević, savetnik i menadžer karnevala u Leskovcu, ali se Cvetanović zahvalio na tome i naglasio da mu je, pre svega, velika čast zbog toga što je njegov rad i trud prepoznao neko iz Leskovca, ali je to odbio zbog velikog broja svojih obaveza, te dao podršku za tu funkciju Aleksandru Vasoviću iz Rakovice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*