Cvetanović izabran za gradonačelnika Leskovca po peti put

Na konstitutivnoj sednici za gradonačelnika Leskovca izabran je Goran Cvetanović, doktor medicinskih nauka. On je i do sada obavljao ovu funkciju na koju je izabran po peti put. Svoj glas za izbor je dalo 49 odbornika. Za njegov izbor glasali su odbornici sa liste „Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane“ (njih 39), liste „Ivica Dačić – premijer Srbije“ (osam odbornika je glasalo, a odsutni su bili Nenad Filipović i Živojin Stefanović) i dvoje odbornika koalicije „Zavetnici“ i „Dveri“. Zahvaljujući se na izboru Cvetanović je rekao da kažu kako postoji voz života na koji retko ko ima priliku da stigne na vreme i ukrca se u taj voz.

„Jednom ukrcati se na taj voz znači da ste imali mnogo sreće, po malo znanja, ali i mnogo rada, trčanja, znoja i mnogo energije. Kada to pet puta uradite u životu, a retko ko je imao tu privilegiju i čast i mogućnost da vam građani daju takvo poverenje i znajući da imam dosta sreće, a pomalo i znanja, ali zahvaljujući mom timu, zahvaljujući svim ljudima i podršci koju imam od svih građana Leskovca to je bila nemoguća misija. Ovo je velika odgovornost, da se postignu nedostižni ciljevi, da se lestvica digne na najviši nivo, da u svakom novom mandatu budemo što uspešniji i bolji. Hvala i koalicionim partnerima koji će zajedno sa nama da jure taj voz i da stignemo na cilj, a to je bolji i kvalitetniji život građana.“

Na Cvetanovićev predlog izabrani su zamenica gradonačelnika i 11 članova Gradskog veća. Zamenica će, kao i do sada, biti Lidija Dimitrijević, doktor medicine.

GRADSKO VEĆE

Za članove Gradskog veća grada Leskovca na stalnom radu izabrani su Jovana Ivanović, master ekonomista (SPS), za oblast finansija i budžeta; Zoran Branković, master inženjera građevinarstva (SNS), za oblast planiranja, izgradnje i vanrednih situacija; Aleksandar Pejčić, doktor nauke sporta i fizičke kulture (SNS), za oblast omladine i sporta; Marija Rajković, master profesor srpskog jezika (SNS), za oblast turizma i kulture; Brankica Stamenković, magistar geografije, za oblast obrazovanja; Žarko Bogatinović, diplomirani inženjer poljoprivrede (SNS), za oblast ekologije i zaštite životne sredine; Jelenu Miljković, master pravnik (SNS), za oblast komunalnih delatnosti; Aleksandra Stojanović, diplomirani filologa (SNS), za oblast socijalne zaštite i brige o porodici i deci.

Članovi Gradskog veća koji neće biti na stalnom radu biće Milan Pešić (SNS), diplomirani ekonomista, za oblast privrede i investicija; Goran Vukadinović, diplomirani ekonomista (SNS), za oblast zdravstva i Ljiljana Ilić, ekonomista (PUPS), za oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja.

IS/LJS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*