Cakić: Vlast ćuti o našem zahtevu za besplatne udžbenike za svu decu jer ih je sramota

Održan je protest pod nazivom „Naša deca nisu manje vredna“ u Kuršumliji. Građani su blokirali magistralni put Niš-Priština tražeći da sva deca u opštini Kuršumlija, Blace, Prokuplje i Žitorađa dobiju besplatne udžbenike i užinu.

Narodni poslanik iz stranke Zajedno, Nebojša Cakić i predsednik GO Zajedno u Leskovcu i članovi stranke Zajedno, pružili su podršku građanima na blokadi.

Cakić je izjavio da se on u svom poslaničkom radu bavi uglavnom jugom Srbije, kao najsiromašnijim krajem u jednoj od najsiromašnijih zemalja u Evropi.

„Kao narodni poslanik upravo sam pokrenuo ovu temu u Skupštini Srbije, tražio da sva deca u našoj državi dobiju besplatne udžbenike. Niko od vladajuće koalicije i ministara koji su bili prisutni na sednici nisu ništa rekli na to. Ćutali su jer je sramota, nepravda, nepoštenje da neka deca budu ravnopravnija a da neka budu manje ravnopravna“, rekao je Cakić pre okupljenim građanima.

On je dodao da smo svi mi osetljivi na našu decu i zato ljude boli nepravda koja je učinjena njihovoj deci dodeljivanjem besplatnih udžbenika samo đacima u Beogradu.

Građani su dali rok od 2 nedelje opštinskim vlastima da ispune njihove zahteve. Ukoliko ne budu ispunjeni uslediće dodatna radikalizacija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*