Bojnik: Podrška ženama za biznis

BOJNIK

Deset žena iz Bojnika do trebalo bi da je već dobilo sredstva na račune za pokretanje sopstevnog biznisa ili roširenje već postojećeg. Ugovor o ovome je potpisan prošlog ponedeljka u prostorijama opštine, u okviru projekta ,,Znamo i umemo“ koji za cilj ima podršku ženskom preduzetništvu i tada je obećano da će novac biti uplaćen do kraja nedelje.

Četiri žene će pokrenuti sopstveni biznis a šest njih će unaprediti već postojeći.

Menadžer projekta Dušan Zdravković  rekao je na svečanosti organizovanoj povodom potpisivanja ugovora , da je za ovu namenu izdvojeno 2,4 miliona dinara koje su obezbedili Ministarstvom bez portfelja zaduženo za inovacije i tehnološki razvoj i opština Bojnik.

-Predmet ovog ugovora jesu inovacije, tako da je ovo jedan od veoma značajnih projekata za opštinu Bojnik iz razloga što se po prvi put dešava jedan ovakav poziv i prilika da se unapredi poslovanje,- rekao je Zdravković i dodao da će šest preduzetnica, koje već rade, unapredi svoje poslovanje nabavkom nove opreme.

-Svi projekti i konkursi koje imamo su u cilju smanjenja broja nezaposlenih na birou  rada i otvaranje novih radnih mesta. Zadatak je i da žene preduzetnice, koje već posluju i rade na našim prostorima stvore sebi bolje uslove. Mi smo tu da sve ono što možemo pomognemo,- rekao je predsednik opštine Nebojša Nenadović.

Pojedinačna sredstva od 240.000 dinara omogućiće nabavku opreme i pokretanje proizvodnje ili usluga.

 Sladjana Nikolić namerava da otvori Agenciju za pružanje knjigovodstvenih usluga. Ovaj podsticaj za nju mnogo znači jer je na tržištu rada dvanaest godina, od 2006. Godine. U medjuvremenu je pokušavala sa osnivanjem firme ali nije išlo i morala je da se vrati medju nezaposlene.

-Ova sredstva će mnogo pomoći, kupićemo nove kompjutere, sve će biti novo.  Planiram a radim dve godine, koliko mi treba do penzije,- kaže ona.

Zagorka Stojiljković namerfava da se bavi proizvodnjom zimnice.

-Posao koji pokrećem je spremanje zimnice. To sam i do sada radila, ali nisam imala sredstva da proširim proizvodnju, – kaže ona.

Svaka od ovih deset žena dobila je ugovor na po 240.000 dinara.

Projekat “Znamo i umemo – nezaposlene žene i preduzetnice Bojnika” finansiraju Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj i Opština Bojnik.

M.S.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*