Bojnik dobija pomoć kao izrazito nerazvijena opština

Ministar bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev i predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović potpisali su ugovor o dodeli bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština.

Opštini Bojnik dodeljena su sredstva za sufinansiranje projekta Rekonstrukcija trotoara u ulicama Dušana Đorića i Stojana Ljubića u Bojniku, za realizaciju projekata unapređenja kapaciteta izrazito nedovoljno razvijenih opština a na osnovu Javnog poziva za prijavu projekata za Program podrške unapređenju razvoja. Iznos opredeljenih sredstava je 7.000.000,00 rsd, odnosno 58,05% od ukupne vrednost projekta koji iznosi 12.057.662,16 dinara sa PDV-om. Učešće opštine je 5.057.662,16 dinara, odnosno 41,95% od ukupne vrednosti projekta.

Ovu vrstu pomoći dobilo je 35 nedovoljno razvijenih opština u ukupnom iznosu od 220 miliona dinara i to za oblasti unapređenja lokalne komunalne infrastrukture i preduzimanje mera u cilju smanjenja siromaštva. Sredstva su namenjena za rekonstrukciju i adaptaciju objekata, nabavku vozila i opreme za potrebe održavanja komunalne infrastrukture, rekonstrukciju parking prostora, izgradnju mosta, rekonstrukciju ulica, puteva i trotoara, uređenje bine letnje pozornice, rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i mere pomoći stanovništvu i osetljivim kategorijama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*