Bogdanović na čelu opštine Lebane

Na drugoj sednici Skupštine opštine Lebane za predsednika ove opštine po treći put je izabran Ivan Bogdanović.

Rođen je 1984. u Leskovcu. Završio je Fakultet za menadžment u Novom Sadu. Bio pomoćnik predsednika opštine Lebane od 2013.-2014., a od 2016.-2017. godine je bio zamenik predsednika opštine Lebane, nakon čega je postao predsednik opštine Lebane. Na ovoj funkciji je bio sve do sada. Ovo mu je treći mandat, a bio je na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Lebane ne sme da stane“. Za Bogdanovića je glasalo 22 odbornika, do su po jedan odbornik bili protiv i uzdržan.

„Zahvaljujem se svima na podršci da u narednom periodu vodim opštinu Lebane i da nastavimo tamo gde smo stali. Hvala i svim građanima koji su dali podršku našoj izbornoj listi. Ova podrška je i velika odgovornost za sve nas“ rekao je u zahvalnici Ivan Bogdanović. Na njegov predlog za zamenika predsednika opštine Lebana izabran je Goran Lazarević, diplomirani pravnik, koji je bio takođe na listi „Aleksandar Vučić – Lebane ne sme da stane“. Izabrano je i sedam članova opštinskog veća.

Odbornici su za zamenika predsednika Skupštine opštine Lebane izabrali dr Gorana Janjića, specijalistu interne medicine koji je bio na izbornoj listi „Dr Goran Janjić“. Zamenik sekretera opštine u narednom sazivu biće diplomirani pravnik Ivan Spasić.

Izabrano je i sedam članova opštinskog veća i to Nebojša Petković (Bošnjace), Dragan Pavlović (Pertate), Novica Kocić (Cekavica), Goran Cekić (Lebane), Danijela Banković (Lebane), Goran Aleksić (Togočevce) i Miloš Stevanović (Lebane).

Sednica je poćela imenovanjem Jelene Anđelković i Filipa Trajkovića za odbornike, s obzirom da su na prethodnoj sednici ostavku podnele dve njihove koleginice sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Lebane ne sme da stane“. Konstantovana je pismena ostavka Dragana Jovića („Ivica Dačić – premijer Srbije“). Takođe, izborom na funkcije bez mandata odbornika su ostali i Ivan Bogdanović i Goran Janjić.

IS/LJS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*