AMBASADOR NORVEŠKE U BOJNIKU POVODOM PROJEKTA “POREČJA”

LESKOVAC

Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad uručio je prošle nedelje JKP „Jedinstvo“ u Bojniku presu visokog pritiska za baliranje sekundarnih sirovina i vagu za merenje bala.
Ambasador je uručio i ugovore korisnicima tricikala za sakupljanje sekundarnih sirovina, koji su danas podeljeni.
Donacija je vredna 7.200 evra.
Predsednik opštine Bojnik Ivan Stojanović je rekao za JUGpress da je ova donacija veoma značajna za tu opštinu i posebno istakao značaj pomoći socijlno ugroženim porodicama koje su dobile tricikle.
-Današnjoj donaciji je prethodila obuka za 15 sakupljača sekundarnih sirovina sa teritorije opštine Bojnik iz oblasti pravilnog rukovanja otpadom, izrade mini-poslovnog plana i samozapošljavanja. Pet najboljih polaznika obuke danas dobija grantove. Ova donacija pomoći će povećanju dohodovnih aktivnosti najsiromašnijih građana Bojnika,- rekao je Bratsilav Stamenković ispred Udruženja građana “Porečje” iz Vučja koje sprovodi projkat.
Projekat „Dalja podrška sakupljačima sekundarnih sirovina u Jugoistočnoj Srbiji” realizuju, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške, NVO „Porečje” iz Vučja i udruženje „Osmeh“ iz Vlasotinca u saradnji sa opštinom Bojnik.
U četiri opštine i gradu Leskovcu, gde se projekat realizuje obuku su prošla 82 zainteresovana sakupljača sekundarnih sirovina.
Najboljim polaznicima obuke biće podeljeno 30 tricikala, dok će, pored opštine Bojnik, i opština Gadžin Han dobiti presu za baliranje sekundarnih sirovina i vagu za merenje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*