UMESTO DEPONIJE, DEČJE IGRALIŠTE

LESKOVAC

 

U mesnoj zajednici Moša Pijade, na mestu gde se nekada nalazila deponija, nakon njenog čišćenja gradi se dečje igralište sa mobilijarom. Vrednost investicije, koja se realizuje preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER), je 4 miliona dinara, a izvođač radova je firma „Pionir“ iz Vlasotinca.

-Završen je prvi sloj šest santimetara debljine, dimenzije su 44 puta 24 metara, čekamo prve prolećne dane da se stavi još jedan nehabajući sloj od tri centimetara, da se obeleži igralište, da se postave koševi i golovi i da deca mogu ovde, a kao što vidite u ovom naselju ima veliki broj omladine i dece, da se igraju, i druže, da šire pozitivnu energiju. Pored toga, podloga je napravljena i za dečiji mobilijar, površine 108 metara kvadratnih, i ono što je najbitnije gledamo da gde god možemo postavljamo gumenu podlogu i da na taj način delujemo preventivno, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran cvetanović prilikom obilaska radova u mesnoj zajednici Moša Pijade.

Igralište će spadati među tri najveća u gradu, sa površinom od 1.056 metara kvadratnih, rekao je direktor ALER-a Bojan Tojaga. I pored problema zbog žitke zemlje, što je iziskivalo dodatne troškove, uspeli smo da napravimo jedno prelepo igralište, rekao je direktor ALER-a Bojan Tojaga i dodao:

-Igralište sa strane pored puta ima jednu prirodnu branu da deca ne izlaze na ulicu, a projektom je predviđeno da sa strane bude postavljena zaštitna ograda u dužini od dva puta po 20 metara iza gola. Inače, ovaj dečji mobilijar će biti u potpunosti opremljen, biće postavljeno šest klupa za odmor.

Cvetanović je dodao da će gradska vlast stvoriti uslove da u svakom delu grada deca mogu da se igraju i druže, i da će i na ovaj način Leskovac u naredne četiri godine zauzeti svoje mesto i biti jedan od “dominantnih gradova” u Srbiji.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*