Tiodorović: Na infektivnom odeljenju u Leskovcu nisu poštovani propisi

Foto: Ilustracija

LESKOVAC


Epidemiolog doktor Branislav Tiodorović rekao je  na redovnoj konfereniji za novinare, da u leskovačkoj bolnici nisu poštovani propisi.

-Imamo tešku situaciju u Leskovcu. Tamo na infektološkom odeljenju nije dovoljno korišćena zaštitna oprema i preminula je jedna koleginica, a čitavo odeljenje je gotovo u potpunosti ostalo bez kadra,- rekao je doktor Tiodorović.

Za razliku od njega, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević nisu videli ništa neobično u tome što su skoro svi lekari i medicinsko osobolje na ovom odeljenju zaraženi.

I ne samo oni.

Oni su na jednoj od konferencija za novinare rekli da je to “normalno i očekivano” jer su oni stalno u kontaktu sa zaraženim pacijentima i tvrdili da su imali svu zaštitnu opremu.

Cvetanović je otišao i korak dalje pa je rekao da su se zarazili kada su ” skidali skafander da idu u toalet ili piju kafu”.

A činjenicu da je , medju ukupno zaraženim u Leskovcu više od polovina lekara i medicinskih radnika komentarisao da ”broj zaraženih zdravstvenih radnika ne bi trebalo da iznenađuje”.

„Većina njih je u prvim redovima i direktnom kontaktu sa pacijentima, kao što i većina njih nesebično daje sebe vodeći računa o pacijentima”, kaže Cvetanović koji svakodnevno ističe da je i sam lekar i da je i doktorirao na niškom Medicinskom fakultetu.

LJ.S.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*