SNS : AKO NE OSVOJIM 54 POSTO NA LOKALU – SMENJIVANJA I OSTAVKE

 

LESKOVAC

 

Na predstojećim izborima u SNS-u u Leskovcu očekuju odlične rezultate, preko 54 procenata podrške birača, a oni koji ne dostignu taj cilj ili izgube izbore, biće smenjeni sa svojih funkcija.
Iz GrO SNS u Leskovcu, povodom predstojećih lokalnih, parlamentarnih i pokrajinskih izbora, najavljeno je da će konferencije za novinare u buduće da se održavaju svake nedelje.
-Mišljenja smo da građani Leskovca imaju prvo da znaju šta sve lokalna vlast, na čijem su najznačajnijim pozicijama predstavnici SNS-a, preduzima kako bi svi zajedno živeli bolje i kvalitetnije. Za članove SNS-a izbori su svakog dana, što dokazujemo radom i svakodnevnim
aktivnostima, i uvereni smo da građani Leskovca to prepoznaju i da nam veruju, rekao je narodni poslanik Žarko Bogativnović.
Na vanrednim parlamentarnim izborima iz 2014. godine, SNS u Leskovcu osvojio je 54,77 procenata glasova, i to će biti „donji prag“ ispod koga ne bismo smeli da idemo. Postavili smo najviše ciljeve, očekujemo preko 54 posto podrške birača, rekao je Bogatinović. Podpredsednik GrO SNS Nebojša Krstić je dodao da će se svaki drugi rezultat smatrati neuspehom, i svi oni koji idu ispod tog proseka i oni koji izgube izbore biće smenjeni sa svojih fukcija, što je već jedanput urađeno, kada je smenjeno 20 predsednika mesnih odbora, rekao je on. SNS na
predstojećim izborima očekuje još trijumfalniju pobedu, rečeno je na konferecniji.
SNS samo u Leskovcu broji preko 20.000 članova. Kvalifikaciona struktura je takva da ideje SNS-a deli leskovačka inteligencija, ali i veliki broj radnika, seljaka, omladine i sve veći broj penzionera.
Bogativnović je podsetio da je lider stranke Aleksandar Vučić najavio da će kampanju početi iz Leskovca, gde će početkom marta biti održan miting.
-To govori o poverenju koje GrO SNS uživa u vrhu stranke i kod predsednika stranke Aleksandra Vučića, ali i to koliku su jug i jugoistok Srbije važni za razvoj Srbije, i koliko je to važno za stranku i predsednika Vučića, rekao je Bogatinović.
Borićemo se da Leskovac bude dobro mesto za život, Srbija bogata, razvijena i uvažena evropska država. Kampanja SNS-a će biti pozitivna, a za glasove birača borićemo se isključivo radom, bez klevaeta i laži prema političkim neistomišljenicima.
Međutim, konkretniji odgovori na naka pitanja na ovoj konferenciji su izostali, uz obrazloženje da će novinari precizan odgovor na svako pitanje moći da dobiju na narednim konferencijama, koje će biti organizovane „po oblastima“.
Na pitanje novinara Nove Naše reči koliko je radnih mesta u Leskovcu otvoreno zahvaljujući podršci Vlade Srbije Bogatinović nije odgovorio konkretno ,uz obrazloženje da će na nekoj od narednih konferencija biti odgovoreno na to pitanje.
O tome šta je SNS zatekao kada je došao na vlast, šta je urađeno i šta se planira biće reči na narednim konferencijama, rekao je Bogatinović.
-To što je gradonačelnik Leskovca jedan od četiri ili pet gradonačelnika koji su dobili najviše novca iz republičkog budžeta, 250 do 300 miliona, i to je dokaz da Republika Srbija želi promene u ovom gradu. Očekuje se i pomoć Vlade da se reši problem koletora. –
„uskočio„ je potpredsednik Gradskog odbora Nebojša Krstić koji je najavljen i kao šef izbornog štaba naprednjaka u Leskovcu.
Ni on, medjutim, nije odgovorio na pitanje koliko je novih radnih mesta otvoreno u Leskovcu zahvaljujući podršci Vlade Srbije.
-Vezano za nova zapošljavanja, poznato je da je kupovinom „Jugespresa“ i „Sintetike“ gradska vlast stvorila uslove za izgradnju dve nove fabrike, „Džinsi“ i „Jura, ove godine dolazi i LIDL. Grad ima obavezu da pripremi infrastruru, dok se za sve drugo očekuje pomoć Republike,
i za sada je ima,- rekao je Krstić i naglasio da je lokalna vlast puno toga uradila u oblasti školstva i zdravstva. On je zaključio da je gradska vlast sistemski ušla u rešavanje problema koji dugo nisu rešavani, u čemu ima i finasijsku i svaku drugu pomoć Republike.
Na pitanje novinara Nove Naše reči da li će novinari na nekoj od sledećih konferecnija moći da dobiju precizne cifre koliko je ljudi zapošljeno, i da li je tačno da se već prave spiskovi onih koji će moći da dobiju posao u novim fabrikama, a reč je isključivo o glasačima SNS-a u jednom prigradskom naselju, Krstić je odgovorio:
-Što se spiskova tiče, kategorički tvrdim da je odgovor ne, jer mi ne možemo da pravimo spiskove za privatne fabrike koje tek treba da počnu da rade. Što se tiče zapošljavanja, poznato je da je na tržištu rada 3.000 manje nezaposlenih.
Na konstataciju novinara JUGpressa da to nije pravi pokazatelj o smanjenju nezaposlenosti, jer se broj nezapsolenih sa evidencije raznim mehanizmima smanjuje, Krstić je rekao da će novinari dobiti precizne podatke o tome koliko i gde je bilo novih zapošljavanja od kada je SNS na vlasti u gradu.
Kako će se kampanja sprovoditi, da li metodom „od vrata do vrata“, ili nekom drugom, još uvek se ne zna. Organizacija i infrastruktura stranke su dobri, nema problema sa frakcijama i svađama, pa se očekuje da će kampanja biti uspešna, a da će SNS u Leskovcu postići maksimalne rezultate. Nakon završetka razgovora na republičkom nivou, znaće se da ćli će SNS na izbore ići samostalno ili u koaliciji, a takva odluka će se preneti i na lokalni nivo, rečeno je na konferenciji.
Na pitanje novinara Nove Naše reči da li kampanja kreće iz Leskovca zbog toga što, što se moglo čuti iz obraćanja Aleksandra Vučića Rasimu Ljajiću, stranka Ljajića ima najjači odbor u Srbiji upravo u Leskovcu, Krstić je odgovorio da je to dobro, „jer je i leskovački gradski odbor
SNS-a najbolji u Srbiji, pa ako je to slučaj i sa Ljaljićevim odborom, izuzetna je prilika da se kampanja dobro počne“.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*