SNP: GRADSKI STADION DATI NA UPRAVLjANjE SRC „DUBOČICA“

LESKOVAC

Aleksandar Momčilović, sekretar privremenog Gradskog odbora SNP, govorio je o stavovima ove partije vezano za sport, rekavši pritom da podržavaju u načelu Zakon o sportu koji se ovih dana usvaja u republičkom parlamentu. Uloženi su i amandmani koji se tiču troškova pojediaca i klubova prilikom sklapanja ugovora.
„Što se lokalnog sporta tiče, moram da se osvrnem na Gradski stadion čije su tribine prazne, a noću se njima kreću lica sumnjivog karaktera. SNP smatra da se problemi Gradskog stadiona mogu prevazići tako što bi se najpre rešili svi imovinsko-pravni problemi i stadion priključio na vodovodnu mrežu. Mi ćemo kao stranka oformiti tim stručnih ljudi i kroz razne projekte u saradnji sa sportskim savezom, lokalnom samoupravom i nadležnim ministarstvom, a što ne i sa UEFA-om ili EU, obezbediti sredstva za popravljanje infrastrukture po međunarodnim standardima, jer Leskovac to zaslužuje. Po našoj proceni iznos tih sredstava je 7-10 miliona evra.“
Dok se sve to ne ostavri, SNP predlaže da se gradski stadion da na upravljanje SRC „Dubočica“, zato što tamo postoji potrebna infrastkura za to, odnosno, konkretno, postoji radna snaga koja bi se bavila održavanjem i čuvanjem stadniona.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*