Slučaj dece iz Hrvatske u Vlasotincu: Prekršaj, ili…

Izvor: pixabay.com

VLASOTINCE

Više javno tužilaštvo u Leskovcu je, po prijemu izveštaja Policijske uprave Leskovac Policijske stanice Vlasotince podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, radi utvrđivanja i razjašnjavanja okolnosti u vezi sa boravkom maloletne dece iz Republike Hrvatske, u porodici M.D. iz Vlasotinca, rečeno nam je u ovoj pravosudnoj instituciji .
Nakon dobijanja izveštaja PU Leskovac doneće se odgovarajuća javnotužilačka odluka, navodi se u odgovoru na naše pitanje da li se postupa po slučaju o kome je Igor Jurić pisao na tviteru , tvrdeći da su deca iz Hrvatske bez svojih roditelja boravila u Vlasotincu. On je i postavio pitanje o čemu se radi u ovom slučaju , izražavajući sumnju u regularnost njihovog boravka.

Okružno tužilaštvo smo pitali da li postoji sumnja na šverc dece, kako je Jurić sugerisao na tviteru, kao i da li je žena, kod koje su deca bila, u rodbinskim  odnosima sa njima ili ne? Pitali smo i kako su deca stigla u Vlasotince i kojim povodom su tu boravila?
Pripadnici Policijske uprave u Leskovcu, postupajući po prijavi Centra za socijalni rad u Vlasotincu da se u kući pedesetjednogodišnje žene u Vlasotincu nalazi dvoje dece, preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, rečeno nam je u Policijjskoj upravi Leskovac.

Deca su smeštena u hraniteljsku porodicu, dok su policijski službenici privremeno oduzeli putne isprave dece i overene saglasnosti roditelja sa kojima su, sa pomenutom ženom, ušli u Republiku Srbiju, dodaje se u odgovoru na naša pitanja.

Policija je sve spise dostavila Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu na dalje odlučivanje.
Takođe, protiv pedesetjednogodišnje žene podneta je prekršajna prijava po Zakonu o strancima po kojem je svako kod koga borave strani državljani dužan da to prijavi policiji, što ona nije učinila, dodaje se u odgovoru na naša pitanja.

Ljiljana Stojanović

Tekstove o društveno-važnim temama, kao i o običnim ljudima, možete pročitati u štampanom izdanju Nove Naše reči.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*