PSI LUTALICE MU PODAVILI ZEČEVE, NE ZNA OD KOGA DA TRAŽI ODŠTETU

LESKOVAC

Radisavu Stojiljkoviću iz sela Veliko Trnjane kod Leskovca čopor pasa lutalica  udavio je više od  dvadeset zečeva koje je tovio za prodaju.

Stoiljković kaže za JUGPress  da je to ozbiljan udarac na budžet njegove porodice ali i da ne zna od koga da traži nadoknadu pričinjene štete.

Ni on ni supruga ne rade nigde i  zečevi, koje su gajili sa namerom da ih prodaju , trebali su da pomognu u plaćanju računa i osnovnih potrepština za kuću.

„Ja sam te zečeve prodavao . Šteta koju nam je  pričinio čopor pasa na ovaj način je za moju porodicu velika. Još više me zabrinjava to što oni sutra mogu opet da dodju i podave mi prasiće i svinju“, priča uznemireno Stojiljković.

Kaže da su psi lutalice došli preko noći u njegovo dvorište, da su oborili ogradu i prokopali ispod žice da bi došli do zečeva.

„Zbog vrućine nisam mogao da spavam i probudio sam se negde  oko dva sata ujutru. Tada sam čuo skičanje i režanje, dok sam našao motku i stigao u štalu, zečeve su podavili, nekoliko su  odneli a ja sam uspeo da spasim samo tri“, kaže Stojiljković.

Kaže i da nema ništa protiv onih koji se bore za prava životinja ali pita šta je sa njegovim pravom da prehrani porodicu.

„Da sam ubio nekog od tih pasa  lutalica odgovrao bi. A šta je sa mnom? Ko će da odgovara za moje zečeve i od koga ja sad da tražim nadoknadu štete i pomoć“, ogorčen je ovaj bivši radnik Poljoprivrednog kombinata „Poreče“ iz Vučja koji je bez posla ostao u procesu privatizacije..

Kaže da će otići u upravu grada i tražiti prijem kod gradonačelnika Leskovca i nadoknadu za pričinjenu štetu, ako ga prime,  a potražiće i pomoć advokata.

Grad Leskovca je osnovao šintersku službu pri Javno-komunlnom preduzeću „Komunalac“ ali se gradjani masovno žale na brojne pse lutalice i gradu i u leskovačkim selima .

Pomoćnik direktora JKP Komunalac Vlada Sinadinović kaže za JUGpress da  Zoo hhigijenska služba, kako se zvanično zove, „radi isključivo po pozivu i nalogu komunalne inspekcije“.

„MI intervenišemo na taj način i pre neki dan smo imali akciju u selu Donja Jajina gde je jedan pas napao kokoške u dvorištu“, objašnjava Sinadinović.

1 Komentar

  1. U Leskovcu je farma svinja pretvorena u azil za pse. Neće valjda da tove pse za meso, pošto uvozno meso iz Eu, more iz Argentine, Brazila,… kupujemo po mesarama i prodavnicama, pa da bismo smanjili taj uvoz. Ekonomično,nema šta. I pametno. Lečićemo posledice, a ne uzroke, a štale i svinjci kod lokalnih seljaka zvrje prazni. Pitanje je koliko se para iz gradskog budžeta izdvoji za izujedane ljude, a i ovakve štete su neminovne, samo ne verujem da će biti nadoknađene. Računi ovog čoveka će morati da se izmire iz drugih izvora, ako ih ima. A psi će i dalje slobodno šetati gradom, za razliku od ljudi.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*