“Por, Verner, Veber”: Gradonačelnik preti raskidom ugovora, opozicija kaže da se radi o dimnoj zavesi…

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović

LESKOVAC

U izveštaju o radu preduzeća „Por, Verner i Veber“ za 2020. godinu se kaže da je to bila karakteristična godina za sva preduzeća, da je kao i kod svih bilo dosta radnika na bolovanju, ali je firma uspela da kvalitetno i u skladu sa programom rada u dinamici izvrši odvoz smeća. U prošloj godini je odveženo 44.220 tona smeća, što je kao i u 2019. godini. Velika investicija PWW-a je nabavka vozila za pranje kontejnera, a očekuje se da se, kad se poboljšaju vremenski uslovi to vozilo i stavi u upotrebu. PWW je učestvovao i u svim akcijama na čišćenju divljih deponija, odakle je odveženo preko 850 tona otpada. i pored svih investicija, pokušaja naplate, godina je završena negativno sa manjkom od sedam miliona dinara.
Gradonačelnik Leskovca Gooran Cvetanović je zahvalio za nabavljenu mašinu, rekavši da ona vredi preko 600.000 evra, kao i za akciju čišćenja divljih deponija koja traje već devet godina skoro svakog vikenda.
-Ali, ako firma posluje negativno, predložiću vlasniku da raskinemo ugovor, jer ne bih hteo da tako dobra firma, sa takvim referencama, kvalitetna, bude u minusu. Ne bih hteo da oštetim firmu iz Austrije i mi smo spremni da raskinemo ugovor kako PWW ne bi dalje ulazio u neki negativan saldo.-
Inače, Odeljenje za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu Gradske uprave Leskovca konstatovalo je da preduzeće PWW Leskovac poverenu komunalnu delatnost obavlja na zadovoljavajući način, ali da je potrebna bolja saradnja u primeni Zakona o komunalnim delatnostima i Odluka koje donosi Skupština grada Leskovca čime bi se uravnotežili i posebni finansijski interesi Grada Leskovca koji proističu iz javno-privatnog partnerstva.

CAKIĆ O PWW: IZJAVA GRADONAČELNIKA DIMNA ZAVESA

Izjava gradonačelnika je samo dimna zavesa pred građanima Leskovca, jer sve što radi PWW je jedna obična i ogoljena pljačka, i finansijska i ekološka prema građanima Leskovca, kaže nebojša Cakić iz odborničke grupe “Za Leskovac ZAJEDNO”.

-Naime, prema projektu i postojećim planskim dokumentima deponija „Željkovac“ nije mogla više da se proširuje i PWW je tražio proširenje i od Republike i od lokalne samouprave i nisu mogli da dobiju na način kako je to normalno u svim lokalnim samoupravama pa su s toga pomoć pružili upravo gradonačelnik i izvršna vlast koja im je omogućila širenje deponije i to širenje deponije za posledicu će imati deponovanje opasnog otpada koji se dovodi sa čitave teritorije Republike Srbije i u ovo vreme, kada sve normalne zemlje i normalni gradovi vode računa o ekologiji, jer će to kasnije koštati skupo i preskupo, mi se sami nudimo da na našoj teritoriji bude opasan otpad i gardonačelnik, umesto da to spreči, svesrdno pomaže PWW-u u tom poslu,- rekao je Cakić za Novu Našu reč.

Lj.S. – I.S.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*