Poboljšani uslovi za rad u dnevnom boravku “Duga”

LESKOVAC

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Leskovac privelo je kraju realizaciju programa „Poboljšanje prostorno tehničkih uslova rada Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa intelektualnim teškoćama „Duga“ Leskovac“. Projekat je realizovan uz partnerski odnos sa Gradom Leskovcem kroz apliciranje na stalno otvorenom konkursu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Grad Leskovac je učestvovao kroz stolariju koja je skinuta sa Opšte bolnice Leskovac i određivanjem stručnog lica za nadzor, a Ministarstvo finansijskim je za izvođenje radova na zameni stolarije i krečenja izdvojilo iznos od 589.313 dinara.
Dragan Nikolić, koordinator programa, kaže da su na ovaj način stvoreni su bolji uslovi za život i rad korisnika na uslugama Dnevni boravak, Predah smeštaj, kao i za realizaciju programskih aktivnosti udruženja koje podržavaju Grad Leskovac ili Savez za pomoć MNRL Srbije.
-Mi smo sada dobili objekat koji ima povećanu energetsku efikasnost što će u buduće znatno doprineti finansijskoj uštedi, s obzirom da se trenutno grejemo na struju, zatim imamo i bolju osvetljenost, provetrenost, jednom rečju dobili smo humanizovan objekat koji ć enašim kosriasnicima svakako pružiti bolje uslove za život i rad.-
Nikolić je rekao da se za sledeću godinu planira apliciranje projektom kojim bi se rešio problem grejanja, kako bi se prešlo na etažno grejanje uz pomoć peleta.

IS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*