OBELEŽEN SVETI SAVA I PODELjENE DIPLOME

LESKOVAC

U Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija Leskovac održana je svečanost povodom obeležavanja Svetog Save, školske slave. Slavu je od domaćina Dragana Stojanovića preuzeo Rodoljub Čučulović.
Istovremeno, dodeljene su i diplome studentima 6. generacije osnovnih i 3. generacije specijalističkih strukovnih studija. Direktor Milena Marjanović kaže da je 152 studenta diplomiralo, dok 33 studenata završilo specijalističke studije.
„Visoka poslovna škola je akreditovana za 50 studenata, ali prvi put imamo proširenje liste specijalističkih studija za još 31 mesto. Naime, ove godine smo imali veoma veliko interesovanje naših svršenih studenata sa osnovnih strukovnih studija. Diplomom ove ustanove se mogu zaposleti bilo gde, jer su priznate u svetu. Imali smo slučajeve da su naše diplome verifikovane i u Americi. Iskreno, lično bih više volela da naši studenti ostanu ovde i da svoj doprinos daju razvoju naše zemlje“ rekla je direktorka Milena Marjanović.
U saradnji sa Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga podeljeni su i sertifikati studentima polaznicima obuke o započinjanju sopstvenog biznisa. Menadžer projekta Jelena Pavlović kaže da su dobrovoljno učestvovali studenti prve, druge i treće godine, a obuka daje konkretna znanja studentima kako da započnu sopstveni biznis.
„Verujemo da se ovde ljudi i školuju za tako nešto, odnosno da će dobar deo studenata ove škole kasnije započeti neki sopstveni biznis. Na ovaj način smo im omogućili da dobiju neka praktična saznanja, odnosno dali smo im odgovore na neka pitanja sa kojima će se susretati kada budu krenuli u ovako nešto. Danas delimo oko 70 sertifikata, što znači da je odziv bio jako veliki. Zahvalni smo im na interesovanju i što su bili aktivni učesnici ove obuke. Nadam se da ćemo i u ovoj godini u saradnji sa Ministarstvom privrede i dalje držati ovaj vid obuka.“

Ivan Spirić

ANTRFILE: Na osnovnim strukovnim studijama studenti generacije su Nevena Jovanović i Maja Vukić sa prosekom od 9,73. Na specijalističkim strukovnim studijama pet studenata je završilo školovanje sa prosekom 10: Aleksandra Jovanović, Maja Đorđević, Ivana Novković, Aleksandra Zlatanović i Irena Ristić.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*