Među devojkama, šah, među momcima, atletika: Šta je obeležilo sportsku 2021. godinu u Vlasotincu?

VLASOTINCE

Po ustaljenom običaju na kraju svake godine sumiraju se sportski rezultati pojedinaca i sportskih kolektiva. Sportski savez opštine Vlasotince je pretposlednjeg petka u ovoj odlazećoj godini na prigodnoj svečanosti proglasio najuspešnije sportiste.

Čini se da nikad nije bilo lakše odbarati najbolje, jer 2021.godine sva sportska pobednička slava ide na ime dvoje sportista koji su svojim rezultatima istinski na delu i pokazali da su najbolji.

Na početku ove sportske svečanosti minutom ćutanja odata je poslednja pošta Dušanu Krstiću nedavno preminulom odbojkaškom radniku, koji je mnogo, kao tener, doprineo afirmaciji odbojke kao sporta u gradu na reci Vlasini.
Najbolji vlasotinački sportista u 2021.godini je Bogdan Zdravković, član atletskog kluba „Vlasotince“ i to u bacačkim disciplinama. Osvojio je na prvenstvu Srbije bronzanu medalju, a u bacanju diska srebrnu medalju. Kao reprezentativac Srbije na prvenstvu Evrope svojim rezultatima doprineo je da se naša reperezentacija iz treće, plasira u drugu grupu.

Najbolja sportiskinja u 2021.godini je šahistkinja Anđela Dinić. Osvojila je treće mesto u standardnom šahu, a bila je i druga u rešavanju šahovskihproblema na Kadetskom festivalu Šahovskog saveza Srbije u Subotici maja meseca ove godine.

Nagrade saradnicima Sportskog saveza pripale su:

Opštini Vlasotince, Kulturnom centru Vlasotince, SRC „Vlasina” Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince, Mesnoj zajednici sela Ladovica.

Posthumno priznanje namenjeno je Dušanu Krstiću, osnivaču odbojkaškog kluba „Vlasina” gde je radeći do poslednjeg dana svog života dao nesumljivo veliki doprinos u popularizaciji odbojke u ovom delu Srbije.

Epitet „Sportske nade Vlasotinca” dobili su:
Danilo Miljković, FK „Vlasina”, Mihailo Momčilović, ŠK „Vlasotince”, Stefan Prokopijević, FK „Polet” – Stajkovce, Helena odorović, SU „Pokret”, Luka Todorović, FK „Mladost” – Batulovce, Sara Stanković, ŽFK „Rosulja 2014″, Dušan Todorović, AK „Vlasotince”, Anđela Đikić, AK „Vlasotince”, Darko Jovanović, KBK „Vlasotince”
Mihajlo Stojiljković, SU „Akademija Vlasina”.

Za najboljeg sportskog radnika u 2021.godini proglašen je Radovan Stanković, predsednik FSO Vlasotince, najbolji trener je Miloš Mitov iz AK „Vlasotince”, a najbolji sportski kolektiv je ORK „Vlasotince”, a poseban rezultat u ovoj 2021.godini zabeležio je Živan Šušulić iz ŠK „Vlasotince”.

Dobro je znano da je sport izuzetno važan za jednu državu, jer svi oni koje se bave aktivno sportom u velikoj meri doprinose da nacija bude zdrava, što je izuzetno važno za državu, jer zdrava nacija manja su i davanja za potrebe zdravstva.

Predsednik Sportskog saveza Milan Ristić je istakao da se vodi posebna briga za sve sportiste i da savez shodno svojim mogućnostima pomaže sportskim klubovima i pojedincima koji u njima rade.

Vlasotinačka opština već godinama odvaja procentualno najveće iznose u odnosu na svoj godišnji budžet u odnosu na sve opštine na jugu Srbije. Tako je sportski budžet za 2022.godinu u istom iznosu kao i za ovu godinu koja broji poslednje dane – 35 miliona dinara.

  • U 2022. godinu za finansiranje sporta izdvojili smo 35 miliona dinara. To su sredstva za redovno finansiranje, a tokom godine, sigurno, ćemo iznaći mogućnost i za finansiranje vanrednih programa naših klubova, čiji se broj uvećao za nova tri sportska kolektiva. Svim sportistima i sportskim klubovima želim srećne predstojeće praznike i da u sportskoj godini beleže dobre sportske rezultate – rekao je predsenik vlasotinačke opštine Bratislav Petrović.

Vlastimir Stamenković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*