KUD “Neven” će procvetati nakon pandemije

Pevači sekcije "Neven"

LESKOVAC

Pevačko društvo „Neven“ iz Leskovca koje godinama uspešno radi u okviru brojnih sekcija leskovačkog Udruženja penzionera, za kratko je, usled pandemije korona virusa, zastalo u ostvarivanju zacrtanih nastupa i turneja.

Ovo žensko pevačko društvo od pripadnika trećeg doba,“pojačano“ eks-YU pevačkom zvezdom Radovanom Ilićem, sa velikim uspehom godinama unazad predvode Radmila Zdravković osnivač i predsednik Sekcije žena udruženja penzionera, i profesorka Srbislava Tolić, dirigent ovog društva, sa bogatom riznicom nagrada i prioznanja…

U uslovima pandemije teško je obezbediti fizičku distancu na probama ovog društva,kao i dramske i folklorne sekcije. Društvo nema posebne prostorije u kojim bi se obezbedilo višeglasje sa bezbedne distance,- rečeno nam je u Udruženju penzionera grada Leskovca.

Pevačko društvo „Neven“ nastupa u okviru leskovačkog KUD-a “Penzioner“, i u poslednjih par godina pevalo je na brojnim manifestacijama širom bivše Jugoslavije. Pamti se njihovi nastupi u Kavadarcima, Kumanovu, Senti, Novom sadu, Sarajevu, Tesliću, Ljubljani, i gde sve ne, ali i kod suseda u Bugarsku… Osvojili su značajne nagrade ne „Festivalu treće životne dobi“ u Sloveniji,kao i prvo mesto na „Balkanskoj smotri horova“ u Severnoj Makedoniji.

Gotovo sve značajne kulturne manifestacije u Leskovcu,kao i obeležavanje značajnih datuma u ovome gradu ne mogu proći bez uspešnog nastupa društva „Neven“…

-Neven će ponovo procvetati nakon ove pandemije, koja neće trajati za veka“, reče nam Radmila Zdravković, verujući bolje dane najstarijeg pevačkog društva na jugu Srbije, pevačkog društva „Neven“ iz Leskovca.

Toma Stevanović

Sve o kulturnim dešavanjima u Leskovcu, možete pročitati u štampanom izdanju Nove Naše reči.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*