DEO PUPS-a PRISTUPIO SNS-u

 

LESKOVAC

Bratislav Zdravković, novi je predsednik Saveta za penzionere SNS-a. On je istupio iz PUPS-a i, kako je rekao „vratio mandat ovoj stranci“

 

Snežana Stojanović, dosadašnja predsednica Saveta za penzionere SNS-a, napustila je ovu dužnost, a na njeno mesto je došao Bratislav Zdravković, član Gradskog veća ispred PUPS-a, koji je napustio ovu partiju i priključio se SNS-u, rečeno je na konferenciji za novinare u GrO SNS.

Na pitanje Nove Naše reči da li je ceo Gradski odbor PUPS-a prešao u SNS, i šta će biti sa njegovim članstvom u Gradskom veću, Zdravković je odgovorio da je reč o individualnom činu svakog penzionera, a ne o kolektivnom prelasku leskovačkog PUPS-a SNS-u. Zdravković je rekao „da je već vratio mandat PUPS-u“, ali je ostalo nejasno da li će i dalje biti član Gradskog veća, budući da je izabran ispred PUPS-a.

Oni su stvarali ovu zemlju i mi ćemo iskoristiti njihovo bogato iskustvo, rekao je potpredsednik GrO SNS Nebojša Dimitrijević. On je govorio o onome što je gradska vlast  učinila kako bi najstarijim sugrađanima poboljšala uslove za život.

-U protekle dve godine uspešno smo realizovali nekoliko projekta u saradnji sa Ustanovom za odrasla i starija lica u Leskovcu. Više od 100 staračnih domaćinstava sa teritorije našeg grada besplatno je koristilo pomoć u kući, za šta je izdvojeno oko 6 miliona dinara. Angažovanje 12 gerontodomaćica biće nastavljeno i na dalje. Proces starenja stanovništa se nastavlja, pa je potrebno razvijati nove usluge socijalne zaštite  na lokalnom nivou. Pri kraju je prva faza realizacije dnevnog boravka za odrasla i starija lica, takozvani vrtić za stare, u vrednosi od oko 6 miliona dinara. Lokalna samouprava podržava i rad Kluba za stara i odrasla lica. Završen je i projekat unapređenja energetske efikasnosti u Ustanovi za odrasla i starija lica zamenom stolarije na objektu, a vrednost projekta, koji je u potpunosti finansirala lokalna samourava, je oko 5,5 miliona dinara. Uz to, Odeljenje gerijatrije leskovačke Opšte bolnice jedno je od najboljih u Srbiji, rekao je Dimitrijević.

Naši penzioneri su shvatili, dodao je Dimitrijević, da se smanjenjem  penzija čuva stabilnost u našoj državi. Sledi povećanje penzija, koje nije veliko, ali je iz realnih izvora, i taj trenda će se nasatviti.

-Od skoro sam u ovoj stranci jer sam prepoznao da ona vodi brigu o starima. Nas u Leskovcu ima oko 30.000, što je jedna četvrtina aktivnih birača. Mi predstavljamo snagu koja će sigurno da utiče na rezultate sledećih izbora, rekao je Zdravković.

Kao razlog za napuštanje PUPS-a  Zdravković je rekao da je „prepoznao da ova partija malo pomaže penzionerima, gotovo nikakao“.

Zdravković je rekao da je u SNS-u porepoznao nove potencijale. Doprinos države poboljšanju položaja penzionera ogleda se u tome da su penzije poslednjih desetak godina redovne, a penzioneri od sadašnje vlasti dobijaju sredstva po osnovu projektnog finansiranja. Ono što je najbitnije, rekao je Zdravković, je to da su penzioneri uvideli da ova vlast vodi zemlju napred, što će omogućiti mlađim generacijama bolji život. Dimitrijević je dodao da je lokalna samouprava jednom vodila penzionere na more, da se očekuje da će to biti i narednog leta, uskoro će biti organizovan odlazak lekara u Udruženje penzionera, kako bi oni mogli da izmere šećer, pritisak i obave zdarvstveni pregled.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*