BOŽIDAR VUČKOVIĆ PONOVO IZABRAN ZA PREDSEDNIKA

LESKOVAC

Na drugoj izbornoj konferenciji Gradskog odbora Pokreta socijalista u Leskovcu, održanoj u sali Narodnog pozorišta, za predsednika je ponovo izabran Božidar Vučković, koji je bio i jedini kandidat.

-Napravili smo jedinsvenu listu i za sastav Gradskog odbora i predsednika, ali to ne znači da nismo imali dobru raspravu o tome ko treba da bude na listi. Opredelili smo se da javno kažemo ko su sve članovi Gradskog odbora, jer je sastav takav da možemo samo da se ponosimo njime, rekao je Božidar Vučković.

Za nas je najbitnije dodao je Vučković, to što smo profilisali Pokret socijalista u pravu borbenu levicu, u organizaciju koja ima jasno i precizno definisan program, koji se razlikuje od svih ostalih.

Ovom izbornom konferencijom, kojom je obeležena i petogodišnjica postojanja ove stranke u Leskovcu, Pokret socijalista je počeo kampanju za lokalne izbore u Leskovcu.

Pokret socijalista je, i pre nego što se Aleksandar Vučić izjasnio da je za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, bio za njihovo raspisivanje, rekao je generalni sekretar Pokreta socijalista Đorđe Komlenski i dodao:

-Trenutak je da se ponovo proveri volja građana Srbije, utvrdi put kojim se dosadašnja Vlada kretala i da se uspostave smernice za dalji način vođenja Republike Srbije. Pokret socijalista još nije doneo odluku o tome kako će izaći na te izbore, s obzirom da smo razmišljali i o pojedinačnom izlasku kada je lokal u pitanju. Moja je pretpostavka da ćemo na republičkom nivou najverovatnije ići sa SNS-om u koaliciji, verovatno i u većini opština u Srbiji, a da li će to baš biti svuda, o tome ćemo nakon raspisivanja izbora, jer svaka sredina ima svoje specifičnosti.

Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin trasirali su dva puta koja oba u krajnjem slučaju vode Srbiju ka boljitku. Ta dva paralena puta u prethodnom periodu uspeli smo da pretvorimo u zajednički put. SNS, iako veći partner, ogroman prostor je otvorio i Pokretu socijalista, prepustivši jedno od najvažnijih ministarstava u ovom periodu, Ministarstvo rada, Aleksandru Vulinu. Obe stranke su se držale svega onoga što je bilo usaglašeno kao zajednički način delovanja, rekao je Komlenski.

Na ovoj izbornoj konferecniji izabran je Gradski odbor od 21 člana, dok će se, kako je najavio Vučković,ostali organi stranke birati na konstitutivnoj sednici Gradskog odbora.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*